Verschillende soorten matten

Waartoe dient een mat?

Een mat kan verschillende functies hebben zoals het droog en schoonmaken van uw schoenen voordat u een huis ingaat of het vervullen van een aankleding functie. Daarnaast zijn er matten voor uw computermuis, uw badkamer en zelfs uw auto. Hierom kan het moeilijk worden om een goed keuze te maken. Welke stof hebt u nodig bij uw mat en welke type mat schikt bij uw thuis?

Verschillen tussen matten

Allereerst zullen we de soorten matten bespreken, zodat het voor u duidelijk is waaruit u kunt kiezen. Dan kunt u hierna makkelijk een keuze maken voor het type mat wat u zoekt. Er zijn totaal 11 verschillende matten. Deze zijn hieronder uitgelegd.

1.      Deurmat

Dit is de mat die vaak geplaatst is achter de voordeur, zodat mensen hun schoenzolen schoon kunnen maken voordat ze een huis binnengaan.

2.      Kabinet-mat

Deze mat is een mat gemaakt van rubber die gebruikt wordt om de keukenlades te beschermen tegen vuil, waterschade en schimmel.

3.      Badkamermat

Deze mat wordt gebruikt om de vloer van een badkamer warmer voor de blote voeten te maken, water op te vangen en het slipgevaar te minderen.

4.      Placemat

Een placemat wordt gebruikt om eettafels te beschermen tegen etensresten die worden geknoeid tijdens het eten. Hiermee kan eenvoudig al het vuil na afloop van het eten in de prullenbak worden geschoven en blijft de tafel intact van vlekken.

5.      Auto-mat

Deze spreekt voor zich. Deze mat bevindt zich bij de voeteinden in een auto, om het interieur te beschermen tegen straatvuil wat onder de schoenzolen zit.

6.      Anti-vermoeidheidsmat

Deze is iets minder bekend en worden gemaakt voor mensen die voor langere periodes moeten staan. Deze matten verminderen vermoeidheid en promoot een goede bloedcirculatie.

7.      Schone kamermatten

Deze matten hebben slechts een doel en dat is het vuil in de omgeving opvangen om ruimtes te beschermen van bacteriën.

Overige opties

Dit waren de belangrijkste soorten matten. Er zijn nog vier andere soorten, namelijk anti-vibratie matten, slipmatten, bar matten en ingangsmatten. Hopelijk bent u hiermee geholpen omtrent al uw vragen over matten en weet u de verschillen tussen een schoonloopmat of droogloopmat.