Husqvarna robotmaaier kopen?

Husqvarna is een fabrikant van tuingereedschap en omstreeks 1995 begonnen met de ontwikkeling van een automatische grasmaaier. Doordat het bedrijf op tijd is begonnen met het inspelen op deze trend cq techniek, heeft zij inmiddels een voorsprong opgebouwd ten opzichte van producenten die later in deze markt zijn gestapt.

Jaarlijks brengt de fabrikant nieuwe modellen uit, die telkens weer een stapje beter zijn en/of over nieuwe functionaliteiten beschikken. Met een Husqvarna robotmaaier kun je erop vertrouwen dat je gazon telkens weer goed wordt gemaaid. Wist u dat de Gardena robotmaaier en de McCulloch robotmaaier ook over door Husqvarna ontwikkelde techniek beschikken?

 

Voordelen van Husqvarna robotmaaiers

De volautomatische grasmaaier rijdt in een kriskras patroon over het gazon, in plaats van (het klassieke systeem) in parallelle banen te maaien. Op deze manier wordt het gras van alle kanten gemaaid en wordt spoorvorming voorkomen. Omdat de machines zo ligt zijn kan er zelfs met regen worden gemaaid. Alleen de topjes van het gras worden afgesneden waarbij het maaisel op het gras achter blijft. Dit dient vervolgens weer als bemesting voor het gazon.

Husqvarna robotmaaiers zijn geschikt voor elk type tuin, dus of u nu een zeer eenvoudig rechthoekig gazon heeft of een gazon met veel borders, bomen of hellingen, de maairobot zal het gras netjes maaien op hellingen tot wel 45 graden.

Kantelt de robot maaier, wordt deze opgetild of komt hij in aanraking met een object, dan worden de messen automatisch uitgeschakeld. Hierdoor wordt voorkomen dat letsel kan ontstaan.

 

Installatie van de robot grasmaaier

Wanneer u een Husqvarna robotmaaier koopt, dan kunt u ervoor kiezen om deze door de leverancier / dealer te laten installeren. Hier betaalt u dan wel een bepaald bedrag voor. Het voordeel is dat u zelf de afbakeningsdraad niet hoeft aan te leggen en het basisstation niet hoeft te installeren. Ook het optimaal inregelen van de machine wordt dan voor u gedaan.

Uiteraard is het goed mogelijk om zelf de machine te installeren. Met behulp van de duidelijke gebruikershandleiding bent u normaal gesproken in een paar uur klaar.

Onderhoud van de robot grasmaaier

Een robotmaaier heeft af en toe klein onderhoud nodig. Dit betreft inspectie van het toestel, het verwijderen van vuil van de behuizing en het controleren van de mesjes. De mesjes dienen 1 a 2 keer per maaiseizoen te worden vervangen zodat het gras goed wordt afgesneden. Mocht u graag in het winterseizoen de machine naar een dealer willen brengen voor onderhoud, dan is dit ook mogelijk. De erkende Husqvarna dealer zal de robotmaaier inspecteren, reinigen en onderdelen vervangen waar nodig. Mocht er een software update beschikbaar zijn, dan wordt deze geïnstalleerd.

 

Husqvarna robot grasmaaier toebehoren

Uw grasmaaier is 24/7 op het gras te vinden. Om de grasrobot in optimale staat te houden zijn er diverse soorten accessoires te koop. Husqvarna heeft per model aangegeven over welke accessoires gebruikt kunnen worden. U kunt hierbij denken een uitbreidingsset voor de wielen, waardoor deze extra grip krijgen. Natuurlijk zijn voor ieder model ook reserve messen en accu’s te koop en is er een muurbeugel verkrijgbaar waaraan de robotmaaier opgehangen kan worden. Wilt u de machine extra verwennen? Een beschermkap voor over het laadstation is ook mogelijk!

Dus wilt u graag altijd een perfect gazon, waar u zelf geen tijd en moeite in wilt steken? Dan is een Husqvarna robotmaaier iets voor u!