Tuintrends van 2018

Wellicht lijkt het wat vroeg, maar toch is het voor je het weet weer lente. En bij de lente horen de eerste zonnestralen en dan wil jij natuurlijk lekker in jouw tuin kunnen zitten, maar ben je al begonnen met de (her)inrichting van je tuin? Zo niet, lees dan gauw verder om achter de tuintrends van 2018 te komen en laat je inspireren.

  • Leefgenot

In 2018 willen we meer ontspannen en buiten zijn en daarom zal er meer worden geïnvesteerd in een buitenruimte. Denk hierbij aan een buitendouche, sauna of tuinhuis. Daarnaast zijn er fijne tuinsets verkrijgbaar die om te bouwen zijn voor elke gelegenheid. Met de buitenkeuken maakt de barbecue plaats voor culinaire genotsmomenten met vrienden en familie.

  • Tuinstijlen

De industriële trend zet zich voort in de tuin en zorgt er voor dat de tuin echt een verlengstuk wordt van het huis. Ook komen er steeds vaker hand-made producten terug in de tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zelfgemaakte potten, vazen en bakken.

  • Materialen en vormen

Bij de industriële trend hoort ook robuust staal en natuurlijke materialen. Denk hierbij aan natuursteen, marmer en teakhout. Dit zal je ook steeds vaker terug gaan zien in tuinmeubelen en woonaccessoires. Ook in de vormen zien we veranderingen: er komen steeds meer ronde of ovale tafels, wat de strakke lijnen in de tuin breekt. Dit zorgt voor meer sfeer en gezelligheid.

  • Trendkleuren

Bruin en wit worden dit jaar het nieuwe zwart. Veel tuin- en loungesets zijn al verkrijgbaar in deze kleuren. Wit gaat goed samen met natuurlijke en felle kleuren. De felle kleuren worden vaak gebruikt voor de accessoires, bijvoorbeeld vaasjes, kandelaars, kleedjes en kussens.

Ben jij klaar voor het buitenleven in 2018?