De bouwakker

Het leven van een bouwvakker wordt vaak onderschat, mensen denken vaak dat bouwvakkers altijd mensen zijn met een lager IQ. Mensen vergeten het ruimtelijk inzicht waar bouwvakkers over beschikken. Wij die elke dag weer achter ons bureau zitten op het kantoor hebben dit zeker weten niet. Probeer maar eens een blauwdruk te lezen en vervolgens een huis te bouwen, dit zal 99% van ons niet lukken. We nemen even een kijkje in een dag uit het leven van een bouwvakker.

Lange werkdagen

Nog een punt wat vaak onderschat wordt door mensen zijn de lange werkdagen van een bouwvakker. De mannen beginnen erg vroeg met werken, rond een tijdstip waarop de meesten van ons zich nog een keer omdraaien in bed of net opgestaan zijn om hun auto te pakken naar werk waar ze ander halfuur later aankomen om pas echt te beginnen met werken. De bouwvakkers staan elke ochtend vroeg in Nederlandse koud te werken waar menig ander loopt te piekeren over de koud waarin die vijf minuten lang zijn auto moet krabben.

Zwaar werk

Het werk van een bouwvakker gaat zeker niet over rozen, waar wij in onze veel te fijne bureau stoel, warm achter de computer zitten zijn de bouwvakkers continu in de weer met zware materialen of zitten ze lange tijd op hun knieën in de koud om een huis voor ons in elkaar te zetten. Dit is mede een reden dat het voor bouwvakkers lastiger is om door te werken tot aan de pensioensleeftijd doordat het werk veel vraagt van de fysieke gesteldheid van een bouwvakker.

Gezelligheid

Iets wat de bouwvakker siert is dat ze bekend staan om de lol die ze met elkaar hebben. Op het bouwterrein worden er veel grappen met elkaar uitgehaald en heerst er altijd een serieuze maar gezellige sfeer. De radio staat elke dag hard aan de bouwvakkers zingen mee, fluiten op z’n tijd naar een mooie vrouw die voorbij komt lopen en maken het beste van hun lange werkdag. Ook de tijdelijke bouwketen die fungeert als kantine kan er dan wel van de buitenkant wat grauw uitzien maar de bouwvakkers zorgen voor een warme en gezellige sfeer binnen in de bouwketen.