Isolatielijm nodig? | Welk materiaal is geschikt voor welke toepassing?

Lijmsoorten nodig? Isolatielijm, zoals het woord het al zegt is deze lijm bedoeld voor het isoleren en verbinden

van materialen. Bijvoorbeeld voor het isoleren van luchtkanalen. Het is ook zeer geschikt voor de vakman in de bouw of in de industrie, vanwege de stevige componenten. Sterke spuitlijm voor isolatie, diverse toepassingen, het is bedoeld voor proffessioneel gebruik. De isolatielijmen worden handig in drukvat geleverd ook met uw eigen logo kan het samengesteld worden.

Er zijn diverse soorten contactlijmen, ieder handig voor de diversen toepassingen. Hieronder zijn de materialen en toepassingen op een rij gezet. 

Materialen & Toepassingen

Poly+

Contactlijm voor het verlijmen van Geëxpandeerd en Geëxtrudeerde Polystyreen (EPS/XPS). Deze contactlijm is geschikt voor diverse EPS- en XPS toepassingen, polystyreen, urethaan schuim, spaanplaat, MDF, hout, beton, tapijt, vilt, textiel, papier producten, isolatie van leidingen, staal, aluminium, gegoten glasvezel, en vele andere materialen. 

Impact CA36

Contactlijm: Plaatmateriaal, HPL, Fineer, Tapijt, Leder, polyether, Isolatiematerialen (HVAC) etc. Deze standaard contactlijm is geschikt voor tapijten, ondervloeren, textiel, rubber, marmoleum, vilt, kurk, schuim, hout, multiplex, spaanplaat, MDF, HPL, fineer, glas, staal, beton, polyether. 

 

Gecko+

Zeer hoge kwaliteit spuitlijm, uniek in zijn soort. De lijm onderscheid zich door zeer krachtige aanvangshechting en temperatuur bestandheid. toepasbaar op staal, RVS, Rubber, vinyl (met backing), kunststof, Spaanplaat, MDF, HPL, fineer, diverse plaatmaterialen. Kortom, waar een hoge temperatuurbelasting aanwezig is, of materialen met een extra hoge belasting, is de Gecko+ de juiste keuze.

Single Tack

Contactlijm Canect: Single Tack de Enkelzijdig toepasbare voor o.a. Isolatie, HVAC en Tapijttegels. Deze Spuitlijm wordt enkelzijdig toegepast. Hoge aanvangshechting, blijvend kleverig, lange opentijd,herpositioneerbaar, eventueel dubbelzijdig te gebruiken. Tapijttegels, Bouwfolies, Aluminiumfolies, Asbest sanering,dampschermen, geotextiel, Vezel isolatie zoals Glas- en

Steenwol, thermische en akoestische isolatie, kurk, papier,vilt, textiel en vele andere toepassingen.

De Single Tack wordt niet aanbevolen voor weekmaker houdende producten. Test altijd de geschiktheid van het product voor uw toepassing voor gebruik. 

De Single Tack is een enkelzijdig toepasbare Spuitlijm. De lijm wordt veelal gebruikt voor het lijmen van glaswol, steenwol, armaflex en andere geschuimde rubbersoorten. De lijm is ontwikkeld voor diverse toepassingen waar zowel een permanente- als een tijdelijke verbinding gewenst is. Door middel van het drukvat is de Single Tack op vrijwel elke locatie gemakkelijk inzetbaar. 

Kenmerken van de Single Tack

– hoog % vaste stoffen – nauwkeurig in gebruik

– onderhoudsvrij – laag % oplosmiddel

– klaar voor gebruik – lang houdbaar

– geen compressor nodig – geen elektriciteit nodig

– geen chemisch afval – vorstbestendig

– sneldrogend – direct vast

– vochtbestendig – geen spuitneve

Webshop

Voor professioneel gebruik van verlijming, kunt u het beste bij Canect zijn. Zij geven u graag persoonlijk advies of laten u demonstraties zien. Super handig om de diversen soorten zelf te kunnen zien voor professioneel gebruik.

 

✓Focust op techniek ✓Duurzaamheid ✓Gebruiksgemak