Dwergkonijn kopen is meer werk dan je denkt

Altijd al wel eens wat meer leven in de brouwerij gewild thuis? En dat in de vorm van een dier? Heb je dan wel eens over een dwergkonijn kopengedacht? Dwergkonijnen zijn hele sociale dieren die goed met kinderen om kunnen gaan. Daarnaast zijn konijnen ook erg sociale en vriendelijke dieren. Ideaal dus om te houden wanneer je kinderen hebt. In dit artikel lees je dan ook waarom je dwergkonijnen moet nemen wanneer je een huisdier hebt!

Een dwergkonijn kopen kent vele voordelen

Zoals hierboven al gesteld werd, is het heel leuk om dwergkonijnen te houden. De dieren zijn namelijk erg sociaal en vriendelijk. Je kan ze dus heel goed op pakken, mee spelen etc. ook zal je niet veel last van de dieren hebben. Verder is het zo dat ze voor meer plezier in huis zorgen. De dieren komen namelijk graag op je af waardoor je dus vaak met ze bezig bent. Verder is het ook zo dat de dieren heel goed met kinderen om kunnen gaan. Zoals eerder gesteld werd zijn de dieren erg sociaal en rustig. Hierdoor zijn ze geschikt wanneer je ook kinderen hebt.

Wat er allemaal bij het dwergkonijn kopen komt kijken

Natuurlijk ben je er nog niet wanneer je dwergkonijnen koopt. Je moet er natuurlijk als eerst voor zorgen dat ze een goed onderkomen hebben. Het is belangrijk dat je meteen een hok aanschaft of bouwt. Dit hok moet dan ook aan allerlei eisen voldoen. Eisen zoals dat het goede beschutting biedt tegen de elementen en ook tegen de zon. Verder is het belangrijk om op de voeding van de dieren te letten. Een voorbeeld hiervan is dat de dieren genoeg hooi hebben. Dit is de primaire voeding van de konijn en daarom heeft deze er veel van nodig. Verder vinden de dieren het lekker om verse wilgentakken te eten.