Een Twijfelaar: Perfect Voor Een Tienerkamer

E
Als je zoon of dochter naar de middelbare school gaat, is het het perfecte moment om zijn of haar slaapkamer een upgrade te geven naar een tienerkamer! Een nieuw kleurtje op de muur en de kindermeubels vervangen voor een volwassenere variant. Bijvoorbeeld door het eenpersoonsbed te vervangen door een wat grotere twijfelaar! In deze blog geven wij je tips voor een tienerkamer!
 

1. Zorg voor opbergruimte met nachtkastjes, ladekastjes en kledingkasten

 
Wie is er niet bekend mee: tieners die overal hun troep laten slingeren. Om een tienerkamer netjes en overzichtelijk te houden, is het handig om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Koop bijvoorbeeld nachtkastjes met een paar laden erin, een handig ladekastjes of een praktische kledingkast waarin je kleding kunt ophangen en neerleggen. Misschien propt je tiener de kasten helemaal vol met troep, maar dan is het in ieder geval uit het zicht!
 

2. Maak een fijne werkplek

 
Zorg voor een bureautje met een fijne bureaustoel in de slaapkamer, zodat je tiener zijn of haar huiswerk kan maken. Maak het bureau gezellig met wat plankjes erboven of zet wat plantjes op het bureau neer. Zo wordt het een leuk plekje om aan te zitten en motiveert het je tiener hopelijk om zijn of haar huiswerk te maken.

3. Koop een ruime twijfelaar als bed

Waarschijnlijk maak je je tiener ontzettend blij als je zijn of haar eenpersoonsbed verruilt voor een ruime twijfelaar! Een twijfelaar is een bed dat qua maat tussen een eenpersoons- en tweepersoons bed in zit en is ontzettend ruim om in te slapen. Daarna is het ook super praktisch bij logeerpartijtjes. Als er een vriend of vriendin van je tiener blijft slapen, kunnen ze gemakkelijk met z’n tweeën in het bed slapen. Een twijfelaar is daarom een ideaal bed voor in een tienerkamer. Een paar bijpassende nachtkastjes erbij en je hebt een hele volwassen slaapkamer!

4. Struin kringloopwinkels af

Heb je een wat kleiner budget voor de tienerkamer? Struin dan eens kringloopwinkels af of vraag familieleden of ze nog wat meubels overhebben. Knap deze meubels op door ze bijvoorbeeld een nieuw likje verf te geven. Op deze manier kun je aan hele mooie meubels komen voor een zacht prijsje. Vintage is hip, dus je tiener is er vast ook voor in!
 

5. Kies voor neutrale kleuren

 
Je kunt voor een tienerkamer het best een neutrale kleur kiezen, want een kleur die dit jaar helemaal the bomb is, is dat volgend jaar misschien niet meer. En elk jaar de kamer opnieuw verven is geen optie. Daarom kun je beter gaan voor een neutrale kleur op de muren die altijd goed is en daarna met accessoires sfeer in de kamer brengen. Is je tiener bijvoorbeeld helemaal gek van de kleur okergeel? Dan kun je leuke accessoires, zoals kaarsen, kussentjes en beddengoed in die kleur kopen. Als hij of zij de kleur na een tijdje zat is, zijn de accessoires gemakkelijk te vervangen.
 

6. Doe de make-over samen met je tiener

 

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal! Doe de make-over gezellig samen met je tiener! Bepaal van tevoren een budget voor de slaapkamer make-over en ga daarna met je tiener kijken wat hij of zij graag in de nieuwe slaapkamer wil hebben. Daarna kun je samen op pad voor een bed of twijfelaar, nachtkastjes, een kledingkast en meer. Zo wordt de slaapkamer helemaal naar de wens van je tiener en kun je de komende jaren weer vooruit! 

Blog%2Btwijfelaar%2Bnachtkastjes%2B1.jpg

 

Blog%2Btwijfelaar%2Bnachtkastjes%2B2.jpg