Houten vloeren vs PVC vloeren

H

De sfeer in een woning wordt bepaald door verschillende aspecten. Een ding wat heel erg op valt in een woning is de vloer. Een vloer brengt een bepaalde uitstraling met zich mee. Naast de uitstraling en de sfeer die wordt gecreëerd door de vloer kent de vloer ook zijn eigen voor- nadelen. Twee van de populairste vloeren zijn de houten vloeren en de PVC vloeren. In dit artikel vertel ik van beide de voordelen.

Houten vloeren

Om te beginnen de houten vloeren. Iedereen kent ze wel en ze zijn er in allerlei soorten en kleuren. Doordat houdt een natuurproduct is, ziet geen een houten vloer er exact hetzelfde en brengt het altijd iets unieks mee in de woning. Een houten vloer heeft een warme sfeer aan een woning. Doordat er zo veel soorten houten vloeren zijn past de houten vloer in elke huisstijl.
Het nadeel van houten vloeren is dat het niet tegen water kan. Vocht trekt al snel in de vloeren waardoor de vloeren snel kunnen gaan rotten wanneer ze niet goed onderhouden worden.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn eigenlijk de kunstmatige versies van houten vloeren. Tegenwoordig lijken de mooie PVC vloeren net echt en voelen ze ook nog eens bijna hetzelfde aan. Het belangrijkste voordeel van de PVC vloer is dat ze enorm duurzaam zijn en heel makkelijk schoon te maken zijn. Zo zijn ze waterafstotend en met een doekje makkelijk af te vegen.
Het grootste nadeel van de PVC vloeren vindt men nog dat het net niet echt is. Houten vloeren geven toch nog net dat beetje extra sfeer in de woning.

Iedereen heeft zijn eigen favoriet. Ga je voor sfeer of ga je voor duurzaamheid en makkelijk onderhoud? De keuze is aan jou! Neem een kijkje bij Martijn de Wit vloeren voor de mooiste houten- en PVC vloeren van dit moment.