Voor- en nadelen renovatie klushuis

V

Ben je opzoek naar een koopwoning en is een klushuis één van de opties? Hierbij staan jou een aantal voor- en nadelen te wachten.

Voordeel 1. Aankoopbedrag lager dan normaal

Een droomhuis vinden is niet makkelijk. Een op en top nieuwbouwhuis kost immers super veel. En dan nog kan het zijn dat het niet helemaal naar je eigen wens is. Daarom kan een klushuis kopen de perfecte oplossing zijn. Deze zijn vaak veel goedkoper. Op deze manier houdt je een groot deel van je budget over voor het renoveren van de woning tot een droomhuis.

Voordeel 2. Bepaal alles zelf

Het is heel fijn om de stijl en andere eigenschappen van het huis helemaal zelf te bepalen. Dankzij het budget wat je overhoudt na het aankoopbedrag kan je een plan maken. Hiervoor is het verstandig om even rustig te zitten en een moodboard voor jezelf te maken. Bespreek je ideeën met professionals. Dit geeft je zekerheid over de stappen die je zult maken.

Nadeel 1. Tijd en energie

Onwaarschijnlijk gaat het een hele leuke en spannende tijd voor je zijn. Maar vergeet één ding niet: hoe dan ook, het gaat veel tijd en energie in beslag nemen. Wees hierop voorbereidt. Er is een grote kans dat je planning gaat uitlopen, omdat de vakmensen die je nodig hebt bij je verbouwing allemaal een eigen agenda hebben.

Nadeel 2. Afval en vuile stoffen

Een klushuis brengt veel troep met zich mee. Denk daarbij aan spullen die de oude eigenaar heeft achtergelaten. Of eventueel vuile stoffen zoals asbest en rotte hout. Dit moet allemaal zorgvuldig uit het huis gehaald worden voor een frisse start. Dit kun je het beste doen met Asbest Big bag. Hiermee kun je asbest veilig vervoeren. Daarnaast zijn er ook grote zakken die gevuld kunnen worden met puin. Op deze manier heb je eenvoudig al het afval bij elkaar verzameld om het weg te gooien.