Groupage zorgt voor minder schepen op de zeeën

G

Vandaag de dag moet er steeds meer gedacht worden aan het milieu. De opwarming van de aarde gaat steeds harder en er zijn verschillende oorzaken hiervoor. Één daarvan is dat er steeds meer auto’s rondrijden en dus ook steeds meer co2 wordt uitgestoten. Vrachtschepen zijn ook een oorzaak hiervan. Voornamelijk dat er veel van rondvaren. Daarom is groupageeen belangrijke methode in de havens om steeds minder schepen te laten varen.

Groupage zorgt voor minder schepen op de zeeën

Zoals hierboven gesteld is, er varen steeds meer schepen op de aarde. De reden hiervan is, is dat er steeds meer import en export wordt gedaan. De economieën van landen draaien goed en handelen ook steeds meer. Echter is het resultaat wel dat dit allemaal vervoerd moet worden, en dit wordt vaak per schip gaan. Deze schepen zijn helaas niet altijd helemaal vol, waardoor er weer een extra schip moet varen. Dit schip zal dan pas de overige spullen leveren. Daarom is groupagein het leven geroepen. Hoe dit werkt is echter vrij eenvoudig. Wanneer er spullen bezorgt en afgeleverd worden om te laten importeren of exporteren, dan zullen deze eerst opgeslagen worden. Wanneer deze veilig opgeslagen zullen worden, dan worden ze ook gesorteerd. Vervolgens worden de goederen zoveel mogelijk in de zelfde containers gedaan. Vervolgens wordt het op een schip geladen welke pas vertrekt wanneer deze vol is.

Groupage stuurt alleen maar volle schepen naar de ruim 700 bestemmingen

Doordat de goederen eerst gesorteerd worden en in de juiste containers terecht komen, zullen de containers voller zitten. Dit betekend dat daar geen ruimte verloren gaat. Dit geld ook voor de schepen. Deze mogelijk namelijk pas weg wanneer deze (nagenoeg) vol zit voor die bestemming. Echter zijn er ruim 700 bestemmingen waar de schepen naartoe varen. Het is dus altijd mogelijk om jouw goederen te laten exporteren naar de juiste bestemming.