Een ongeluk in een zo klein mogelijk hoekje houden

E

Op het gebied van preventie zijn voor ongevallen te voorkomen. Zo zijn er anno 2018 veel mogelijkheden om een ongeluk in een zo klein mogelijk hoekje te houden.

Als je zou rondvragen hoe belangrijk mensen gezondheid vinden, kom je er snel uit dat iedereen het over eens is dat gezondheid hoog in het vaandel staat voor de meeste mensen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen zullen het ene wel zeggen, maar niet voet bij stuk houden en daarbij ook woord bij daad. In veel gevallen zijn er zelf mensen die eigenlijk niet veel voor hun gezondheid doen. Zo ook op het gebied van preventie.

Heftige cijfers

In de tegenwoordige tijd zitten we in een epidemie van ongevallen in de bouwsector. Dit aantal is ‘historisch hoog’. Om geen vertekend beeld te geven, dit zijn 20 mensen in het jaar 2017 maar toch! Dit is een stijging van wel 20% ten opzichte van het jaar ervoor. Daarom is het goed om te voorkomen dat je een statistiek wordt en moet je jezelf beschermen tijdens het werk.

Preventie graag!

Zo is een bouwhelm niet meer weg te denken en is het zelfs een vereiste als je werkzaam bent in een bouwput. Dit kleine stukje plastic kan het verschil zijn tussen leven en dood. Ook al is dit een vereiste, dit betekent niet dat je niet verdere maatregelen kan treffen om jezelf in gezondheid te houden en ongelukken te voorkomen.

Antislip

Zo is er tegenwoordig een groot aanbod aan topkwaliteit werkschoenen. Wanneer spreekt men over topkwaliteit? Ten eerste als de voldoen aan de antislipnorm SRC. Dit zorgt ervoor dat je genoeg gewicht en balans hebt om je in benarde situaties op de been te houden. Verder moeten ze je beschermen tegen kwetsuren. Zo is een verstuiking of kneuzing voorkomen tegenwoordig eenvoudig te voorkomen! Daarnaast kun je met het aanbod van tegenwoordig ook nog je eigen smaak bevredigen met verschillende modellen en kleuren.  

Kies daarom altijd voor veiligheid en voorkom schade aan je gezondheid! Door eenvoudige dingens zoals de juiste helmen, schoenen en kleding ben je al vaak gewapend tegen bepaalde ‘fatale’ ongevallen. Veiligheid, voor nu en de toekomst!