Resultaatgericht schoonmaken om tijd te besparen; heeft u het al geprobeerd?

R

Resultaatgericht schoonmaken om tijd te besparen; heeft u het al geprobeerd?

 

Schoonmaken; er zijn maar weinig mensen die er gelukkig van worden. Natuurlijk kennen/herkennen veel van ons het voldane gevoel wanneer we iets dat écht vies was weer blinkend schoon hebben gekregen (denk aan die vervuilde mountainbike die weer klaar is voor een mooi nieuw rondje, of die auto waarmee je weer de show kunt stelen), maar feit blijft dat de gemiddelde mens zijn of haar tijd liever steekt in onze hobby’s of in ontspanning. Vooral de jongere generatie heeft moeite met de “verplichting” van het schoonmaken. Hoewel we er bij onze ouders vaak nog wel mee weg komen (zij het met wat ruzie of wisseling van woorden) en in onze studententijd we accepteren dat onze leefomstandigheden niet altijd optimaal zijn, komt er ooit een tijd waarop je het belang van een schoon huis meer in begint te zien. En dan begint de strijd: wat maak je schoon? En hoe? En wanneer? Hoe lang, of hoe vaak?

 

Natuurlijk bestaat er een simpele oplossing voor dit probleem. Met het inhuren van een schoonmaker/schoonmaakster besteed je het zoeken naar een oplossing voor dit probleem uit. Echter: niet iedereen heeft de financiële ruimte een schoonmaker in de hand te nemen. In dit geval kan de methode “resultaatgericht schoonmaken” uitkomst bieden. We nemen je even mee in de wereld van het efficiënt proper maken van je leefruimte. 

 

Deel je tijd slim in met resultaatgericht schoonmaken

Wat dat inhoudt? Simpelweg dat je in de tijd die je beschikbaar kunt (of wilt) stellen voor het schoonmaken van een ruimte, je kiest voor de acties die het beste resultaat met zich meebrengen (of acties die aangepast zijn op bijvoorbeeld de ruimtes die de komende tijd gebruikt zullen worden). Je stelt, zoals het begrip al zegt, het resultaat voorop. Zo verzandt je niet in systematiek die je zaken laat schoonmaken om het schoonmaken. Een ideaal alternatief voor een vast schoonmaakrooster!