Rolsteiger kopen

R

Wie veilig op hoogte wil werken die kan prima een rolsteiger kopen of een rolsteiger huren.  Met een rolsteiger kun je tot twaalf meter hoogte (buiten) en tot maximaal acht meter hoogte binnen werken. De rolsteiger werkt behoorlijk efficiënter dan de ladder en is eenvoudig te verplaatsen. Betekent een stalen steiger kopen vooral een zware steiger aanschaffen, een rolsteiger kopen betekent dat je een aluminium steiger in je bezit krijgt die behoorlijk lichter is.

Verplaatsbare steiger op wieltjes

Noem een rolsteiger maar een verplaatsbare steiger op wieltjes. Een gevelsteiger kopen betekent veel meer bewegingsvrijheid dan wanneer je de werkzaamheden met een ladder uit zou moeten voeren. Omdat er op hoogte gewerkt wordt, vraagt werken met een rolsteiger wel dat je een aantal regels in acht houdt. Overigens biedt een rolsteiger kopen voordelen ten opzichte van een stalen steiger. Een rolsteiger mag je namelijk zelf opbouwen, met een stalen steiger ligt dit anders. Dan moet je gecertificeerd zijn, meestal echter komen er dan steigerbouwers langs om de steiger voor je op te bouwen.

Zet de steiger op de rem als er op gewerkt wordt

Werken met de rolsteiger betekent gewoon je gezonde verstand gebruiken. Zo is het tamelijk logisch dat je de steiger op de rem zet als ie in gebruik is. Bovendien is het regel dat je de steiger van binnenuit beklimt en uiteraard plaats je de steiger op een vlakke ondergrond die bovendien in staat is de steiger te dragen. Mijd dus een zachte ondergrond.

Stabilisatoren zorgen voor stabiliteit

Een rolsteiger kopen is een steiger kopen die beschikt over stabilisatoren die voor stabiliteit moeten zorgen tijdens de werkzaamheden. Pas overigens wel op voor obstakels. Die willen nog weleens over het hoofd worden gezien als je de steiger verplaatst, met alle mogelijke gevolgen van dien. Goed kijken en nadenken is het devies als je met deze steiger aan het werk gaat.

Pas op met losse onderdelen

Als de rolsteiger staat en je aan de slag gaat en de steiger beklimt, doe dit dan altijd met lege handen. Belangrijk is ook dat je de steiger steeds netjes en opgeruimd houdt en houd ook de sporten schoon. Zorg dat ze niet glad worden om zo ongelukken te voorkomen. Verplaats je de rolsteiger, dan is er uiteraard niemand op de steiger aanwezig en zorg je dat er evenmin losse onderdelen op de steiger liggen. Losse onderdelen die naar beneden vallen kunnen nare ongelukken tot gevolg hebben. Een gevelsteiger kopen vergt gewoon wat meer voorzichtigheid.

Verboden bij windkracht 6 Bij windkracht 6 of meer is het verboden te werken met de rolsteiger. Dit geldt uiteraard ook als de wind gaandeweg de dag aantrekt en windkracht 6 bereikt. In dat geval is het zaak zo snel en op zo veilig mogelijke wijze de steiger te verlaten. Verplaats je de steiger, dan dienen de wieltjes steeds contact te houden met de grond en houd je de stabilisatoren zo dicht mogelijk bij de grond. Houd je deze regels in acht, dan is een rolsteiger kopen het beste wat je kunt doen als je regelmatig op hoogte werkt.