Isolatieglas Utrecht

I

Sinds de opkomst van dubbel glas is de ontwikkeling van isolatieglas snel gegaan. Zo hebben we tegenwoordig niet alleen HR glas, maar ook HR+, HR++ en HR+++. Ook zonwerende beglazing is een vorm van isolatieglas. M. Jansen Glas Utrecht kan alle soorten glas plaatsen en glas vervangen. In dit artikel leggen wij u graag de verschillen tussen deze glassoorten uit.

Isolatieglas Utrecht soorten

Dubbel glas

Dubbel glas bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit twee lagen glas. De ruimte tussen deze twee glasplaten wordt gevuld met droge lucht. Dubbel glas isoleert een stuk beter dan enkel glas, maar het kan niet op tegen HR+ of HR++ glas.

HR glas

HR Glas bestaat net als dubbel glas uit 2 glasplaten met droge lucht daartussen. Het verschil met dubbel glas is echter dat er een extra coating wordt aangebracht tussen de beide glaslagen, waardoor hogere isolatiewaarden worden behaald.

HR+ en HR++ glas

HR+ en HR++ glas zijn de verbeterde broertjes (of zusjes) van HR glas. In tegenstelling tot HR glas wordt de spouw niet gevuld met droge lucht, maar met een speciaal gas, wat beter isoleert. HR+ glas bevat bovendien een betere coating dan HR glas en HR++ glas bevat weer een betere coating dan HR+ glas. Hoe beter de isolatie, hoe lager de u-waarde en des te meer energie u bespaart per jaar.

HR+++ glas

De overtreffende trap van HR++ glas is HR+++ glas. HR+++ is een driedubbele beglazing soort. Aan de dubbele beglazing met daartussen edelgas is een extra glasplaat toegevoegd. Wilt u uw woning optimaal isoleren is HR+++ glas de beste keuze. Echter is niet elk kozijn geschikt voor driedubbel glas. Door de extra glasplaat is het raam een stuk zwaarder. Uw sponning moet dit wel kunnen houden.

Zonwerende beglazing

Zonwerende beglazing weert de warmte van de zon, maar laat wel het zonlicht toe in uw woning of bedrijfspand. Zo voorkomt u een sauna effect in de zomer in uw woning. Bovendien kunt  meer genieten van het zonlicht buiten door de reflecterende eigenschappen, omdat u niet verblind wordt. Ook meubels verkleuren minder achter zonwerend glas. Mocht u nu denken dat uw woning in de winter ijskoud wordt? Niets is minder waar, zonwerende beglazing heeft een isolerende werking, waardoor de temperatuur in huis op niveau blijft.

Isolatieglas Utrecht plaatsen

Wilt u graag uw enkel glas laten vervangen of van dubbel glas naar driedubbel glas of zonwerende beglazing? Laat dan M. Jansen Glas isolatieglas Utrecht plaatsen. Wij komen graag bij u langs om naar uw huidige ramen te kijken en de mogelijkheden door te spreken. U kunt een afspraak maken met onze glaszetters door ons te bellen op 030 – 799 08 81.