Wit dak realiseren in Eindhoven

W

Wilt u ook graag meer besparen op milieuvriendelijke wijze zonder daarbij afbreuk te doen aan uw wooncomfort? Dat kan middels het aan laten aanleggen van een wit dak. Met een wit dak zorgt u ervoor dat de temperatuur op het dak minder hoog wordt, wat diverse voordelen oplevert. Kolen Dakwerken is uw dakdekker in Eindhoven voor alles op het gebied van daken.

De voordelen van een wit dak

Wanneer u zonnepanelen op het dak heeft liggen zorgt een wit dak direct voor een hoger rendement, gekoelde zonnepanelen werken namelijk beter. Met een wit dak kan de temperatuur wel 40 graden dalen, waardoor zonnepanelen tot 20% meer rendement opleveren. Deze daling in temperatuur heeft alles met de kleur te maken. Waar zwarte daken al het zonlicht absorberen, weerkaatst een wit dak het zonlicht en wordt de warmte niet geabsorbeerd.

De daling in temperatuur op het dak zorgt ook voor een lagere temperatuur onder het dak. Zo daalt de temperatuur gemiddeld 5 graden in de zomer, ten opzichte van een gewoon dak. Dit komt het leefklimaat ten goede. Ook kun je hiermee het energieverbruik van airco’s verminderen, doordat zij minder hard hoeven te werken. Een ruimte met één graad naar beneden krijgen kost namelijk drie keer zoveel energie als het verwarmen van één graad.

Ook verlengd u met witte dakbedekking of een witte coating de levensduur van uw dak. Dit komt doordat het dak aan minder temperatuurschommelingen onderhevig is. De temperatuur op een wit dak is namelijk constanter dan op een zwart dak, doordat deze in de zomer minder hevig opwarmt.

Wit dak laten realiseren door Kolen Dakwerken

Wilt u ook van uw donkere dak een wit dak maken? Schakel ons dan in. Kolen Dakwerken kan op twee manieren een wit dak voor u realiseren. Dit kan door het plaatsen van witte dakbedekking, maar ook door uw huidige dak te coaten. Welke oplossing het beste bij u past heeft te maken met de staat van uw huidige dak, het type dak en de grote van het dak. Wij voorzien zowel particuliere woningen als grote bedrijfspanden van witte daken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een wit dak bij u thuis of op werk? Bel dan naar tel: 0407999945