Het kiezen van de perfecte verlichting voor uw kinderkamer

H

Verlichting doet meer dan alleen een ruimte verlichten. Het kan de toon van een kamer bepalen en uw stijl aanvullen. Van een dramatische vloerlamp in een woonkamer tot een unieke hangende hanger in een speelkamer, er zijn veel lichtideeën voor kinderen. Maar we houden je niet langer in het donker. Bekijk enkele van deze slimme ideeën die u zal helpen bij het kiezen van de ideale verlichting voor elke kamer in uw huis.

 

Hoe u het perfecte licht kiest voor uw kinderkamer

Baseer de grootte van uw verlichtingsstukken op de grootte van uw ruimte. Als uw woonkamer, speelkamer of slaapkamer weinig ruimte heeft, kiest u voor een kleinere vloerlamp of tafellamp om te voorkomen dat de kamer te vol rommelig wordt. Als u extra ruimte heeft, wees dan niet bang om een ​​verlichtingsoptie te kiezen die een beetje een statement maakt.

Een foyer of een ingang is een geweldige plek om een ​​statement te maken met een hangende lamp, een staande lamp of zelfs een paar schansen. Het staat immers op het punt de toon te zetten voor de rest van de verlichting van uw huis, dus het moet een accurate reflectie zijn.

 

Kinderkamers hebben verschillende verlichtingsmogelijkheden nodig

Zorg ervoor dat je een nachtlampje bij de hand hebt (bij voorkeur met een stekker, zodat de batterij niet ’s nachts uitdooft) om te voorkomen dat de kamer pikzwart wordt. Een bureaulamp (of een soort van taakverlichting) is ideaal als een kind huiswerk gaat doen in de slaapkamer. Dit zal dus nog niet nodig zijn als u kind nog een baby is. Maar vergeet niet een leeslamp voor het belangrijkste deel van allemaal: Verhaaltijd. Het is immers een belangrijk moment wanneer een ouder voorleest voor zijn kind. Hiernaast is het ook leuk om bijvoorbeeld een dubbele onbouwspot te plaatsen in de kinderkamer. Dit geeft de kamer net wat meer licht en is niet te opvallend. 

 

Veel succes met het uitkiezen van de lichten voor de kinderkamer!