Hoe kan ik bedbugs bestrijden of nog beter voorkomen?

H

Je hebt er ongetwijfeld wel is van bedbugs gehoord, ook wel bedwantsen genoemd. Ze worden gezien als vieze beestjes die ‘s nachts te voorschijn komen om over jou en je bed heen te kruipen. Ze voeden zich aan het bloed van mensen, net als muggen dat doen, en zorgen hiermee voor nare bultjes op je huid. Vervelend! Ze zijn 4 tot 9 mm groot dus ze vallen niet op, omdat ze zo klein zijn. In dit artikel wordt besproken hoe je kan kijken of je bedbugs hebt. En hoe je deze vervolgens kan bestrijden of nog beter: voorkomen dat ze bij jou langs komen.

Het spotten van bedbugs

Gelukkig zijn de bedwantsen wel te zien, maar om te weten of ze bij jou zitten moet je ze wel herkennen. Daarom volgt een korte beschrijving van dit beestje. Ze hebben een plat, bruin gekleurd lichaampje met kleine rimpels (roder gekleurd als ze zich aan het voeden zijn). Deze hebben dezelfde vorm als een kever. Ze verstoppen kunnen zich op heel veel plaatsen verstoppen doordat ze zo klein zijn. Een paar plaatsen waar bedwantsen graag zitten zijn: in matras naden, in stopcontacten, achter plinten, in en achter nachtkastjes,kasten en zo zijn er nog meer plekken waar ze kunnen zitten. Het hebben van meerdere kleine rode bultjes op je lichaam kan verraden dat je last hebt van dit ongedierte. Vooral als meerdere van deze bultjes dicht bij elkaar zitten die goed jeuken. Dit alles maakt dan ze een grote ergernis zijn voor mensen.

Bestrijden van bedwantsen

Na de ontdekking van bedbugs, is het de beste keuze om een professionele ongediertebestrijder in de arm te nemen. Zo weet je zeker dat je af komt van de nare beestjes die jou bijten en hiermee kan je ook voorkomen dat ze zich verder verspreiden naar andere kamers. Je komt anders niet gemakkelijk van ze af. Wist je dat bedwantsen wel een half jaar zonder bloed kunnen overleven?. Ongediertebestrijding Steenhuis helpt zowel particulieren als bedrijven graag bij het bestrijden van deze nare beestjes!

Voorkomen van bedwantsen

Bed bugs komen op was en vooral vuile was af. Wanneer je ergens anders overnacht dan kunnen ze in jouw reiskoffer gaan zitten, omdat daar vaak ook gewassen kleding in zit. Hierdoor kun je ze meenemen naar je eigen huis. De bedwantsen zullen dan uit jouw koffer kruipen en dan zich een weg banen naar ander wasgoed. Twee tips om dit te voorkomen: stop alle was in een vuilniszak en vervolgens direct in de wasmachine en was dit op minimaal 60 graden celsius. Als het zomer is kun je ook de keuze maken om de kleding in een zwarte vuilniszak buiten enkele uren in de zon te leggen. Tegen een hoge warmte kunnen bedwantsen namelijk niet. Heb je de bedwantsen in je huis dan is het verstandig om een professionele ongediertebestrijder, zoals Stefan Steenhuis, in te schakelen.