Tips voor het aanleggen van een nieuwe dakgoot

T

Ga je binnenkort je eigen nieuwe dakgoot aanleggen maar weet je niet precies waar je op moet letten? Geen zorgen. Wij hebben een aantal tips voor je opgesteld die je op de goede weg moeten helpen.

1.      Bepaal de juiste afmeting

Als eerste is het van belang om de juiste afmeting dakgoot te hebben. Als je PVC dakgoot te klein is dan zal het overlopen bij een stevige regenbui. Om dit te bepalen moet je de dakoppervlakte van je woning of schuur weten. Weet je dit al? Kijk dan in het onderstaande schema welke afmeting je nodig hebt.

–         Kleiner dan 60 m² – Dakgoot van 100mm

–         Kleiner dan 100m² – Dakgoot van 125mm

–         Kleiner dan 130m² – Dakgoot van 150mm

–         Kleiner dan 150m³ – Dakgoot van 180mm

2.      Bepaal de materialen die je nodig hebt

Voordat je begint met het plaatsen van de dakgoot moet je weten welke materialen je allemaal nodig hebt. Niks is zo vervelend als halverwege het klussen erachter komen dat je iets mist. Materialen als gootbeugels, eindstukken en een uitloop zal je altijd nodig hebben. Maar je kunt ook additionele materialen nodig kunnen hebben. Wil je bijvoorbeeld meerdere goten op elkaar aansluiten? Dan zal je verbindingsstukken moeten aanschaffen. Het kan ook zijn dat je goot om de hoek moet. Dan heb je een binnen- of buitenhoek nodig. Wil je hier nog meer informatie over? Dan valt het je aan te raden om een expert te raadplegen.