5 leuke ideeën voor verlichting in de tuin

5

Het is een heldere avond. De zon zakt langzaam naar beneden en de maan prijkt trots boven de boomtoppen uit. Met een lichte rilling trek je een deken over je heen. Zonde om nu naar binnen te gaan, toch? Nog even nagenieten van een barbeque. Gezellig borrelen met vrienden. Of gewoon heerlijk tot rust komen met een goed boek. Wij houden in ieder geval van deze heerlijke zomerse nachten. Daarom delen wij in deze blog de beste ideeën voor een sfeervol verlichte tuin.

1. De gloeilamp

Je kunt er niet omheen. De ouderwetse gloeilamp is helemaal terug van weggeweest! En dat geldt niet alleen voor binnen de muren. Een traditionele gloeilamp tussen de bloeiende planten geeft namelijk ook een mooi schouwspel. Maak je liever een duurzamere keuze? Geen probleem! De meeste gloeilampen worden tegenwoordig met zuinige LED’jes geproduceerd. Dat scheelt in de portemonnee.

2. Duurzame LED-verlichting

Wil jij jouw tuin het liefst zo duurzaam mogelijk inrichten? Dan kun je het beste voor LED-verlichting kiezen. Hiermee draag je gegarandeerd een steentje bij aan een beter milieu. Gelukkig zijn er ook voldoende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan inlite verlichting. Grondspots. Staande lampen. Wandlampen. Buitenspots. Opbouwlampen. Er is van alles mogelijk.

3. Oosterse lantaarns

Loop een willekeurige of Xenos of Action binnen en je wordt ondergedompeld in de Oriëntaalse sferen. Boeddha’s. Wierookhouders. Luchtlantaarns. Echt vreemd is het niet. Deze stijl is namelijk ontzettend mooi en rustgevend. Ben je helemaal fan? Kies dan zeker voor zo’n mooie hangende lantaarn voor in je tuin.

4. Vintage koper

Rustiek koper is een trend die zich moeiteloos door de jaren heen beweegt. En blijft bewegen! Het past namelijk perfect bij houten tuinmeubels en andere accessoires. Ook steekt het mooi af tegen onze groene flora. Daarom past koper in vrijwel iedere tuin. Kies bijvoorbeeld voor een sfeervolle koperen olielamp. Of voor zo’n mooie hanglantaarn.

5. Bloempotten

Verlichting in de vorm van bloempotten? Het klinkt misschien een beetje raar. Maar denk er eens over na. Het is namelijk ontzettend origineel én sfeervol. Deze lichtgevende potten zijn vandaag de dag in vele vormen en maten te verkrijgen. Zo kan dit product in iedere tuin wel plaatsnemen. Zit jij tijdens de warme zomermaanden ook graag tot zonsondergang in de tuin? Dan is een goede buitenverlichting onmisbaar. In deze blog hebben wij jou een paar mooie ideeën laten zien. Hebben wij jou geïnspireerd? Laat het ons weten in de reacties!