Je schuifpui optimaal benutten

J

Een schuifpui in je woonkamer of keuken geeft direct een ruimtelijk effect. De zon straalt ’s ochtends vroeg al naar binnen en zo’n mooie schuifpui betrekt je tuin bij je woonkamer. Zelfs in de winter geniet je dan van een beetje extra zonlicht en een prachtig uitzicht op je tuin. Het is dan ook heel jammer dat veel mensen de deuren van de schuifpui bijna nooit lekker helemaal openschuiven en de frisse lucht naar binnen laten stromen. Je huis goed ventileren is heel goed voor je gezondheid namelijk. Goed ventileren zorgt voor een betere luchtvochtigheid in huis, voor schonere lucht en helpt bij allergieklachten (het horrengaas laat pollen minder gemakkelijk binnen), hoofdpijnklachten en zelfs bij een betere nachtrust. De meeste hordeuren hebben zelfs UV-bestendig gaas.

Schuif die deuren open

Waarom maken dan toch veel mensen niet optimaal gebruik van die mooie schuifpui? Vaak komt het antwoord neer op het niet willen binnenlaten van ongenode gasten. Het is ook niet fijn als je net in alle rust wilt gaan genieten van je glaasje cola en er ineens een wesp naar binnen vliegt die het voorzien heeft op jouw glaasje frisdrank. Of dat je ’s avonds laat met de televisie aan lekker op de bank ploft en er ineens een paar muggen rond je hoofd gaan zoemen. Niemand zal dan nog rustig blijven zitten. De oplossing is dan niet om je schuifpui potdicht te houden, maar om simpelweg te zorgen voor een goede schuifpui hor, zodat je gewoon kunt blijven genieten van je frisse lucht, maar dan zonder die vervelende insecten in huis te halen.

Welk type hor is geschikt voor een schuifpui

Er zijn een aantal verschillende kant en klaar hordeuren verkrijgbaar en mochten deze toch niet exact op jouw schuifpui passen, dan zijn er nog talloze opties op maat te bestellen. Zo zijn er deurrolhorren, lamellenhorren, vaste hordeuren en ook plisséhordeuren verkrijgbaar. De keuze is geheel afhankelijk van je eigen wensen en je beschikbare budget. Vaste hordeuren en lamellenhorren zijn vaak de goedkoopste, maar toch hele efficiënte oplossing. De iets duurdere varianten zorgen ervoor dat het zicht vrij blijft als je ze niet gebruikt zoals een deurrolhor die zichzelf oprolt in een cassette of een plisséhordeur waarbij het horrengaas in een cassette als een harmonica wordt gevouwen. Zo is het horrengaas beter beschermd tegen weersinvloeden en wordt het niet vies.

Kort samengevat: een hor voor je schuifpui is altijd een goed idee

Of het nu zomer of winter is, goed ventileren voor frisse lucht is dus altijd goed om te doen. Benut die mooie schuifpui optimaal en maak gebruik van zo’n mooie hor om je schuifpui helemaal af te maken. Nog even de voordelen op een rij:
– je ventileert je huis vaker
– een hor kan hooikoortsklachten in huis verminderen
– je benut je schuifpui optimaal
– je huis blijft ondanks je open schuifpui, toch vrij van insecten

Bron: schilder-inutrecht.nl