Bob de Bouwer speelhuis maken? Doe het zelf!

B

Wanneer je graag een speelhuis wilt hebben voor je kind kun je dat op twee manieren deze wens vervullen. Wil je graag zelf een speelhuisje van hout maken? Doe het zelf met bouw- en klus tekeningen! Aan de hand van deze tekeningen kun je precies zien wat je nodig bent en hoe je het huisje kunt maken. Een soort van ikea handleiding maar toch iets lastiger! Als het goed is heb je dit er voor over.. Wacht maar tot je het resultaat ziet!

Het begin van de klus

Om te beginnen moet je kijken dat je materiaal, gereedschap en bouwtekening van kwaliteit is. Gebruik bijvoorbeeld stevige gereedschappen van merken die je gewend bent en potdekselplanken voor de afwerking van het huisje. Bekijk hoeveel ruimte je hebt in de tuin om in te schatten waar je het huisje neer wilt zetten. Wanneer je een grote tuin tot je beschikking hebt kun je natuurlijk meer kanten op.

Afmetingen van het huisje

Bepaal de afmetingen van de producten die je nodig bent. Deze informatie vind je in de bouwtekening. De maten zijn stap voor stap uitgelegd. Kies een plek voor een raam in het huisje zodat er sprake is van lichtinval. Het dakje, terrasje en meer! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om het huisje aan je passen aan je eigen stijl.

Veiligheid eerst

Voor de veiligheid is het belangrijk om een zachte ondergrond in en rondom het huisje te hebben. Plaats het huisje daarom het liefst op gras. Lukt dit niet? kies dan voor rubberen tegels. Leg deze om het huisje heen om het risico op letsel te verlagen.

Belangrijk!

Volg altijd de stappen die staan in de bouwtekening nauwkeurig. Mocht je nog vragen hebben over producten en materialen? Stel deze bij de bouwmarkt bij jou in de buurt.

Pak je het toch liever iets kleiner aan? Kies dan voor een houten poppenhuis. Voor een beginnende klusser is dit een echte uitdaging die vast zal lukken!