De voordelen van het aanbrengen van glasvezelbehang

D

Ben je van plan om jouw muren opnieuw te behangen? Denk bij het kopen van dit behang eens aan glasvezelbehang (ook wel vliesbehang). Dit behang wordt gemaakt van glasvezels in plaats van het traditionele papier. De glasvezels worden op een bepaalde manier geperst en verweven. Weten wat nu de voordelen zijn van dit behang? Wij zetten een aantal voordelen voor je op een rij.

Brandvertragend

Omdat glasvezelbehang niet is gemaakt van papier, maar van vezels, werkt dit brandvertragend. Glasvezels branden namelijk niet. Combineer het met gipsplaten en je hebt de brandveiligheid écht goed geregeld.

Kan tegen een stootje

Glasvezelbehang is zo sterk, dat dit voorkomt dat het pleister- of stucwerk hieronder loslaat wanneer je de muur aanstoot. Het heeft dus ook zeker een beschermende werking.

Geluidsdempend

Er zijn verschillende soorten glasvezelbehang te verkrijgen. Zo is er ook een dikkere variant die geluidsdempend werkt. Ideaal als je de buren niet lastig wilt vallen met jouw gedrum..

Verschillende structuren

Wellicht denk je dat glasvezelbehang één standaard behangetje is. Niets is minder waar. Er zijn verschillende structuren mogelijk. Wat denk je van een visgraat structuur? Of ga je liever voor een mooie ruit- of weefstructuur?

Overschilderbaar

Naast dat glasvezelbehang verkrijgbaar is in verschillende structuren, kun je het ook voorzien van elke gewenste kleur. Het behang wordt geleverd in neutraal wit, maar je kunt het behang prima overschilderen. De structuur zal hierbij niet verloren gaan.

Eenvoudig te behangen

Ten slotte is glasvezelbehang eenvoudig te behangen. Durf je dit niet aan? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor een professional.