Gietvloer steeds populairder

G

Bij de bouw van een nieuw huis moet je over veel dingen nadenken. Wat voor keuken ga ik plaatsen, welke stijl meubels gebruik ik voor de inrichting en wat hang ik voor de ramen? Een onderbelichte vraag is vaak welk type vloer ga ik gebruiken? Vandaag de dag wordt vaak gekozen voor een laminaatvloer of een tegelvloer. Prima keuzes, maar er is meer dan alleen deze vloeren. Een gietvloer bijvoorbeeld, deze soort vloer zie je de laatste tijd in steeds meer huishoudens terugkomen. En dat is niet voor niets, het heeft praktische voordelen en is erg modern.

 

Een praktisch voordeel van een gietvloer is dat het erg onderhoudsvriendelijk is. Omdat de vloer geen naden of randen bevat, zijn er geen kleine ruimtes waar vuil zich kan ophopen. Bovendien kan een gietvloer eenvoudig gereinigd worden door te stofzuigen en de vloer vervolgens af te doen met een natte doek. Je vloer blijft daarmee als nieuw. Bijkomend voordeel is dat de persoon die de gietvloer legt een speciale coating kan aanbrengen waardoor de vloer langer tegen vuil bestand blijft.

 

Wie denkt dat een gietvloer altijd een kil en industrieel uiterlijk heeft, die heeft het mis. Een gietvloer kun je tegenwoordig in verschillende kleuren laten leggen. Niet alleen het traditionele grijs is een optie, maar ook donkere kleuren of zelfs een combinatie van kleuren. Voor ieder wat wils dus. Zo kun je de vloer voor een groot deel afstemmen op de sfeer die je graag in je huis wil creëren.

 

Het duurt een aantal dagen voordat een gietvloer compleet gelegd is. Omdat de vloer bestaat uit meerdere lagen, moeten deze lagen één voor één worden gelegd. Een laag moet uitharden, voordat de nieuwe laag gelegd kan worden. Uw gietvloer specialist kan dit werk zeer nauwkeurig voor u uitvoeren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een laminaatvloer is het leggen van een gietvloer waarschijnlijk geen werk dat u zelf kunt uitvoeren, maar vaak de kennis en kunde van een expert nodig hebt.