Glasbewassing is een kunst

G

Glasbewassing is een kunst

Wil jij graag dat jouw ramen er altijd stralend uit zien, maar lukt het je niet om dit goed bij te houden? Wij hebben een aantal tips voor je waardoor glasbewassing nog beter gaat en goed bijgehouden kan worden. Allereerst is het belangrijk om de rubbertjes en overige schoonmaakspullen waar je mee schoonmaakt om de zoveel tijd te vervangen. Verder is het belangrijk om de rubbertjes op de ramen ook om de zoveel tijd te vervangen, wel zo hygiënisch en zo blijft het, het langste mooi.

Techniek van glasbewassing

Glasbewassing doe je niet zomaar, maar je moet goed nadenken over welke techniek je toepast. Allereerst is het belangrijk om op het klimaat te letten wanneer je de ramen gaat zemen. Wanneer het warm weer is en zonnig, is het niet handig om de ramen te gaan wassen. Wanneer het zo warm is dat het sop gelijk opdroogt zul je dit ook terugzien op de ramen. Er ontstaan vieze vlekken van het sop en je krijgt de ramen niet spik en span. 20 graden is de maximale temperatuur die handig is bij de glasbewassing.

Een andere tip die van professionele schoonmakers komt is om in het water dat gebruikt wordt om de ramen te zemen in plaats van zeep een beetje ammoniak te gooien. Dit heeft een positieve invloed op vooral ramen waar een rooklaagje op zit doordat er veel gerookt wordt in die ruimtes. De techniek van de glasbewassing is zoals eerder genoemd ook belangrijk. Per raam kan het verschillen of je beter horizontaal dan verticaal kan schoonmaken. Verder is het belangrijk dat je de zeem na elke streep schoonveegt, met het liefst een microvezel doekje voor het beste resultaat. Op deze manier voorkom je dat er strepen ontstaan op het raam dat je aan het schoonmaken bent. Wanneer je deze tips toepast heb je altijd de mooiste stralende ramen!