Heerlijk Slapen In Een Twijfelaar Bed

H

Twijfelaar Bed

Tegenwoordig lijkt het alsof alles maar groter moet. Onze huizen moeten groter, onze slaapkamers moeten groter, onze bedden moeten groter, maar wat is er mis met klein en knus? Misschien heb je in huis wel niet zoveel ruimte of hou je gewoon niet zo van groot. In dat geval is een twijfelaar bed misschien wel iets voor jou!

Een twijfelaar bed is een bed dat qua maat tussen een eenpersoons- en tweepersoonsbed in zit. De meeste twijfelaar bedden hebben een afmeting van 120×200 of 140×200 cm. Vaak wordt gezegd dat dit net breed genoeg is om met twee personen in te slapen, maar dat je beter kunt gaan voor een bed van 160×200 cm als je de ruimte hebt.

Toch zijn er veel mensen die een bed van 140×200 cm helemaal niet te klein vinden. Als je niet super veel ruimte nodig hebt om te slapen, kun je heerlijk slapen in een twijfelaar bed. In deze blog vertellen we je alles over twijfelaars en laten we je de voordelen van dit bed zien.

Twijfelaar Bed

Boxspring 140×200

Als je hebt besloten om voor een twijfelaar bed te kiezen, moet je nog de keuze maken tussen een ledikant (dit is wat veel mensen een “normaal bed” noemen: een bedframe met daarin een lattenbodem) of een boxspring. Als je kiest voor een boxspring kies je voor een heerlijk hoog bed met een luxueuze uitstraling.

Een formaat twijfelaar boxsprings is de boxspring 140×200. Daarnaast heb je ook de boxspring 120×200. Die is nog net een stukje smaller. Sommige boxsprings hebben ook de optie om in de box van het bed dingen op te bergen. Dat zie je bijvoorbeeld bij de boxspring op de foto hierboven. Met de lus onder het matras til je het bed omhoog en dan kun je de gehele ruimte onder het matras gebruiken als opbergruimte. Super praktisch als je een kleine slaapkamer hebt! De boxspring op de foto is de Romantovich Exclusive Stauby Boxspring.

Boxspring 140x200

De voordelen van een twijfelaar bed

Nu vraag je je misschien af, wat zijn dan de voordelen van het kopen van een twijfelaar bed ten opzichte van een bed van bijvoorbeeld 160×200 cm? Dat zullen we voor je op een rijtje zetten:

  • Een twijfelaar is goedkoper dan een bed van een groter formaat.
  • Een twijfelaar is ideaal in een kleinere slaapkamer.
  • Een twijfelaar bed is perfect voor als je alleen slaapt, maar toch een wat groter bed. wilt hebben dan een eenpersoonsbed.
  • Een twijfelaar bed is lekker knus. Je ligt dichtbij je partner.
  • Een twijfelaar is handig als tienerbed of voor in een studentenkamer.

Genoeg voordelen dus aan een boxspring 140×200 of 120×200! Wanneer is een twijfelaar geen goede keuze? Als je het niet prettig vindt om dichtbij je partner te liggen of als jullie allebei wat groter zijn en daarom meer ruimte nodig hebben. In dat geval kun je beter voor een bed kiezen dat een maatje groter is.

Nou wat denk je ervan nu je dit allemaal gelezen hebt? Is een twijfelaar bed iets voor jou of ga jij liever voor een wat groter bed?