Het Verschil Tussen Een Boxspring En Bedden

H

Wanneer we het hebben over bedden, dan wordt hier steeds vaker gesproken over een boxspring. Een grote verandering, want voorheen werd met een bed juist een ledikant bedoeld. Ledikanten zijn dan ook steeds minder in trek en de vraag naar boxsprings is flink toegenomen. De toegenomen populariteit zit ‘m hoogstwaarschijnlijk in de luxe uitstraling en het geweldige slaapcomfort dat boxsprings bieden. Bestaat een ledikant uit slechts een lattenbodem en matras, een boxspring bestaat uit een onderstel met daarop een matras en daar bovenop nog een topmatras. Deze extra laag maakt de boxsprings uniek en vele malen comfortabeler dan een gewoon bed of ledikant.

 

Uiterlijke Verschillen Boxsprings En Bedden

 

Daarnaast is natuurlijk ook de uitstraling van boxsprings compleet anders. En ook dat is een van de redenen van de populariteit. Een ledikant is meestal van hout terwijl boxsprings verkrijgbaar zijn in ontelbaar veel stofsoorten en kleuren en zelfs in leder en lederlook. De uitstraling is dan ook vele malen warmer en luxer. Doordat er keuze is uit zoveel soorten stof en kleuren is het mogelijk deze geheel naar eigen wens samen te stellen en zo perfect te combineren bij de rest van je slaapkamerinterieur. Ook kun je kiezen voor een uitvoering met of zonder hoofdbord en uiteraard zijn er ook bijpassende nachtkastjes verkrijgbaar.

 

Afmetingen Boxspring

 

Boxsprings zijn net als ledikanten verkrijgbaar in zeer veel verschillende afmetingen. Zo kun je kiezen voor een kleine uitvoering van 120 cm breed, een breedte van 140 cm of 160 cm breed. Boxsprings in deze afmetingen worden ook wel twijfelaars genoemd. Een voordeel van boxsprings in twijfelaar formaat is dat deze dezelfde luxe uitstraling hebben als een tweepersoonsmodel, maar dat deze door de smallere afmeting ook geschikt zijn voor kleinere slaapkamers. Daarnaast kun je ook kiezen voor een standaard tweepersoons uitvoering van 180 cm breed of voor een extra brede uitvoering van 200 cm breed. Ook wat betreft de lengte heb je keus. Je kunt kiezen uit 200 cm lang, 210 cm lang of zelfs 220 cm lang.

 

Topmatras

 

Wat boxsprings echt bijzonder maakt zijn de toppers. Eigenlijk is een topper een extra matras die je bovenop je matras plaatst. Dit zorgt voor nog meer comfort en daarnaast zorgt een topper er ook voor dat je matras beschermt blijft en zo langer mee gaat. Je kunt kiezen uit een topper van traagschuim of koudschuim. Voor elektrische boxsprings heb je een speciale split topper nodig. Deze bestaat uit twee delen zodat het hoofd- en voeteneinde afzonderlijk van elkaar omhoog gebracht kunnen worden.

 

Lees informatie: Luxebedden