Ongekende snelheid met OM5

O

Glasvezel is de toekomst op het gebied van snelle verbindingen. Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp, e-mail of ‘’even snel iets Googelen.’’ Een van de grootste ergernissen is dan ook een trage of niet werkende internetverbinding. Glasvezel lost dit allemaal op. En nu is er dus een nieuw type glasvezel: OM5.

De internetsnelheid via de kabel is gemiddeld 15 Mbps. De standaard snelheden die glasvezelaanbieders aanbieden zijn 50, 100 of 500 Mbps. Hoewel dit al een enorme verbetering is, doet de OM5 verbinding hier nog een schepje bovenop. Dit is voor zowel bedrijven als particulieren een uitkomst. Veel bedrijven werken via of met behulp van internet. Op dit netwerk zijn veel mensen actief. Een stabiele verbinding is noodzakelijk.

De nieuwe verbinding is gericht op datacenters. De verbinding zorgt voor hoge snelheden (tot 100Gbit/s) over een afstand van maximaal 150 meter. Over langere afstanden vertraagd de snelheid. Zo is bij een afstand van 440 meter een snelheid van 40 Gbit/s te behalen.

Werking OM5

Met de huidige glasvezelkabel zijn de multimode vezel geschikt voor korte afstanden of gemiddelde tot lagere snelheden, tegen een hoge bandbreedte. De OM5 verbinding maakt gebruik van Wavelength Multiplexing. Dit houdt in dat er meerdere lichtkleuren door een vezel gestuurd worden. Op dit moment is dit al mogelijk, maar alleen via de singlemode verbinding. Multimode is echter goedkoper, waardoor veel bedrijven voor deze verbinding gaan. Met de komst van de OM5 verbinding wordt dit gerealiseerd.

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan de komst van OM5:

Een hogere transmissiesnelheid en een hoger bereik door middel van de SWDM technologie.

Een normale verbinding heeft acht vezels nodig voor een hoge overdrachtssnelheid. De OM5 haalt een overdrachtssnelheid van 100 Gbit/s met slechts twee vezels

Bezuiniging van installatiekosten en schijfruimte door de vermindering van vezels.

Groot transmissiebereik.

Uitstekende presentaties en hoge kwaliteit verbinding.