Veilig werken op hoogte

V

Ben je volop aan het verbouwen en heb je heel wat klussen in de hoogte uit te voeren? Een rolstelling kopen is dan zeker geen overbodige luxe. Voor je veiligheid is het zelfs een must! Wist je dat professionele vaklui wettelijk gezien sinds een aantal jaren zelfs helemaal niet meer op een ladder mogen werken? Ladders dienen enkel om zich verticaal te verplaatsen, niet om op te staan om klussen te klaren. Wij gaan hier verder in op de mogelijkheden die een rolsteiger jou biedt.

Diverse soorten rolstellingen

Als je besloten hebt om een rolstelling te kopen, vraag dan degelijk advies. Elke rolstelling heeft andere mogelijkheden. De aard van je werkzaamheden zal je uiteindelijke aankoop bepalen. Er bestaan bijvoorbeeld rolsteigers voor binnen en voor buiten. Je hebt keuze in verschillende afmetingen. Ga bijvoorbeeld voor een smalle rolsteiger als je veel klussen op je stoep moet uitvoeren. Denk aan doorloopgaten in de zijkanten van je steiger zodat je je stoep niet hoeft te verlaten. Of denk aan openingen in de platformen als je langs binnen wilt klimmen en niet langs buiten om. Met conische (Europese) verbindingen stel je je steiger makkelijker op en breek je hem sneller terug af. Denk aan veiligheids- en stabiliseersteunen en verlies de veiligheidsleuningen niet uit het oog.

Veilig én handig tegelijk

Niet alleen is een rolstelling veilig. Het is ook nog handig. Denk aan het schilderen van je gevel of het verven van je plafond. Hoeveel keer zou je je ladder niet moeten verplaatsen vooraleer je rond bent? Dankzij een rolsteiger bereik je een veel groter oppervlak en zijn je werkzaamheden veel sneller klaar.

Degelijk hoeft niet duur te zijn

Misschien vind je een rolstelling kopen een dure aangelegenheid? Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Vooreerst zijn er online vaak koopjes te vinden. Sommige merken veranderen af en toe van model en willen dan hun vorige modellen voor een voordelige prijs van de hand doen. Wat je ook kunt doen is samen met een buur of vrienden een steiger aankopen. Zo delen jullie de kosten. Of je verkoopt eenvoudig na je verbouwingen je rolstelling. Dergelijk materiaal behoudt immers zijn waarde, je kunt er nog een zeer goede prijs voor krijgen.

Maak van je verbouwingen een succes en hou het veilig. Denk eraan een rolsteiger te kopen. Je zult al gauw merken welke voordelen dit heeft!