Opzoek naar een installatie adviesbureau?

O

Opzoek naar een installatie adviesbureau?

Heeft u een bedrijfsgebouw of woning en wilt u deze laten verbouwen dan loopt u altijd tegen een flink aantal regels en voorwaarden aan. Tevens is het tijdens de bouw belangrijk dat alle zaken goed worden begeleid. Hiervoor kunt u de hulp van een installatie adviesbureau inschakelen, een installatie adviesbureau helpt u vanuit een onafhankelijke positie om uw project en alle benodigde werkzaamheden gerealiseerd te krijgen.

Wat doet een installatie adviesbureau precies?

Een installatie adviesbureau helpt en adviseert in eerste instantie bij complexe installaties in een gebouw. Denk hierbij aan bijvoorbeeld klimaatbeheersing, warmte en koeling toe- en afvoer en benodigde waterleidingen. Via verschillende ontwerpen wordt er een advies uitgegeven.

In het voorontwerp van een bouwproject, waarin alle wensen op een rij worden gezet, kan een adviesbureau worden ingeschakeld. In het voorontwerp worden verschillende berekeningen gemaakt en worden de kosten op een rij gezet voor de opdrachtgever. Zo kunnen er meerdere adviezen gegeven worden waaruit de opdrachtgever een goede keus kan maken.

Als een voorontwerp eenmaal wordt goedgekeurd kan deze worden omgezet naar een bestekontwerp. In dit ontwerp staan alle eisen waaraan de installatie moet voldoen. Vanuit het bestekontwerp volgt er een ontwerp op detailniveau. Dit ontwerp beschrijft bijvoorbeeld van hoeveel verwarmingselementen een gebouw moet worden voorzien tot aan de diameters van waterleidingen.

Na het leveren van een ontwerp volgt de uitvoering en ook hier kan een installatie adviesbureau in ondersteunen. Ze spreken immers de taal van de ‘bouw’ maar ook die van de opdrachtgever. Tijdens de uitvoering is het dan ook belangrijk dat alles goed wordt begeleid zodat er geen fouten worden gemaakt in het bouwproces en alles tijdens het gehele proces ook goed verloopt.

Een installatie adviesbureau is echter nog veel breder inzetbaar. Zo kan er gekeken worden naar energiezuinige oplossingen en installaties en subsidies. Dit zijn al vaak eisen van de opdrachtgever maar gaat dit veel verder zoals; Nul-Op-Meter en het energielabel, onderdelen die (in)direct invloed kunnen hebben. Een installatie advies beschikt hiervoor over de juiste kennis en is op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen, regels en wetten.

Onderscheidende aanpak

Om in te kunnen spelen op de vraag van de opdrachtgever is het van belang het juiste adviesbureau te kiezen die kan en wilt voldoen aan de wensen en eisen. Echter, mogelijk nog belangrijker, moet elke investering in lage energiekosten, lage EPC en gebouwcomfort natuurlijk ook worden terugverdiend. Om dit te kunnen garanderen is het belangrijk dat men dit kan laten opnemen in garantie clausules. Zo kan er een berekening van de conditie van een gebouw worden gemaakt via speciale meetsoftware en kan er op deze manier gekeken worden of alle wensen en eisen wel te realiseren zijn. Met deze werkwijze bent u in ieder geval gegarandeerd van een goede investering.