Waarom cv onderhoud door Regio Loodgieters belangrijk is

W

Om uw cv-ketel in goede staat te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te laten controleren. Hierdoor gaat hij langer mee en functioneert hij ook beter, waardoor u niet in de koude hoeft te zitten tijdens die koude winterdagen. 

Het gebeurt wel eens dat het net de koudste periode van het jaar is en uw ketel begeeft het. Wat doet u dan? Indien u uw cv-ketel regelmatig laat controleren, hebt u minder kans dat u in de problemen komt. Echter als u toch een storing krijgt of uw ketel doet het helemaal niet meer, dan kan u zeker met Regio Loodgieters contact opnemen. We controleren uw ketel, repareren hem en indien nodig kunnen we u ineens een nieuwe ketel leveren en plaatsen. 

Regelmatig onderhoud is essentieel

Voor een goede werking van uw ketel, is regelmatig onderhoud essentieel. Het kan er voor zorgen dat er energie verloren gaat en de ketel dus niet meer zuinig werkt. Zo kan de monteur ervoor zorgen dat de ontsteking optimaal werkt. Door de warmteverschillen kunnen de verschillende onderdelen uitzetten of krimpen. Aangezien uw oude ketel door slijtage of slecht onderhoud meer verbruikt, is het vaak zuiniger om eens een nieuwe ketel aan te schaffen. 

De monteur kan ook snel een slijtage opmerken, waardoor gevaarlijke situaties voorkomen worden. De defecte onderdelen kunnen dan vervangen worden, controleert de werking en kan u ook informeren over hoe u zelf uw cv-ketel kan behandelen. Zo kan een verouderde of een cv-ketel die niet zo goed onderhouden werd, eventueel zorgen voor een CO-vergiftiging en zulke situaties kan u beter vermijden. Tijdens een onderhoudsbeurt kan er ook getest worden op CO, zo weet u direct hoe gezond uw ketel is. Onze gezondheid is namelijk zeer belangrijk, een van de meest waardevolle dingen die we bezitten. 

Hoe vaak onderhoud?

Voor een open ketel wordt een onderhoudsbeurt van 1 keer per jaar aangeraden, voor een gesloten ketel is eens om de twee jaar meestal voldoende. Het is mogelijk om zelf contact op te nemen wanneer u denkt dat een onderhoudsbeurt nodig is of u kan ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Om u volledig te kunnen dienen, zorgen we ervoor dat we 24u op 24u bereikbaar zijn, zelfs tijdens het weekend en op feestdagen. We willen echter niet dat u in de koude komt te zitten of dat u een koude douche moet nemen omdat uw ketel het niet doet. 

Ons personeelsbestand bestaat enkel uit de meest kwalitatieve vakmannen, die de juiste diploma’s heeft behaald en genoeg kennis en ervaring heeft om u zo goed mogelijk uit de nood te kunnen helpen. Daarnaast bieden we ook nog een garantie op onze verrichte werkzaamheden. 

Aarzel dus niet om contact op te nemen met een loodgieter of cv monteur van bij u in de buurt. We staan zo voor u klaar om meteen van dienst te zijn, zodat u zeker niet in de koude hoeft te blijven zitten.