Zonnepanelen aanschaf en plaatsing

Z

Daken met zonnepanelen zijn steeds vaker terug te zien in het straatbeeld. Meer en meer mensen kiezen ervoor om te investeren in zonnepanelen om energie mee op te wekken. Zonnepanelen zijn gevoelig voor ieder zonnestraaltje, dus ook in ons regenachtige land is het een prima oplossing. Voordat u overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen wilt u wel graag weten waar u aan begint. Om te beginnen zijn er verschillende soorten zonnepanelen op de markt.

Soorten panelen
Het hoogste rendement is te behalen met monokristallijne zonnepanelen. Deze zijn redelijk aan de prijs en daardoor iets minder gewild, maar ze zijn zeer geschikt voor als u weinig ruimte op het dak heeft.

Het meest populair in Nederland zijn polykristallijne zonnepanelen. Deze zijn iets voordeliger in de aanschaf. Met polykristallijne panelen wordt iets minder rendement behaald, maar als uw dak voldoende ruimte biedt, dan zijn deze zonnepanelen ideaal. Als laatste zijn er amorfe zonnepanelen die geen kristallen bevatten, maar bestaan uit een dunne filmlaag. Het voordeel hiervan is dat deze panelen flexibel zijn en dus op diverse plekken kunnen worden gebruikt.

Onderhoud van uw zonnepanelen
Om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen geen rendement verliezen en optimaal blijven werken, is het van belang dat u deze zo nu en dan schoonmaakt en onderhoudt. U kunt zelf uw zonnepanelen controleren op vuil en beschadigingen, maar u kunt dit natuurlijk ook overlaten aan experts. Het beste kunt u jaarlijks een solarspecialist inhuren, zodat uw zonnepanelen blijven werken zoals het hoort. U kunt op de website van Kewodak een onderhoudsabonnenment afsluiten voor Onderhoud zonnepanelen, zodat u zelf geen omkijken heeft naar uw zonnepanelen. Vul het formulier in en onze specialisten staan voor u klaar. Voor meer informatie over Zonnepanelen kopen en het onderhoud hiervan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.