Boxspring 140×200: tips voor het kopen van een boxspring

B
Ben je je huidige bed helemaal zat, omdat het niet meer lekker slaapt of is het tijd om je goedkope Ikea bedje te upgraden naar een wat luxere variant? Dan is het kopen van een boxspring misschien een goede next step voor jou. Een boxspring werd vroeger gezien als een luxe variant bed die je vooral in hotels terugzag, maar tegenwoordig is het veel normaler om zelf ook een boxspring in je slaapkamer te hebben. En dat kan ook als je geen super grote slaapkamer hebt, want bijvoorbeeld een boxspring 140×200 past prima in een kleinere ruimte.
 

Wil je een boxspring 160×200 of groter of kleiner?

 
Het eerste om over na te denken bij het kopen van een boxspring is de maat. De standaard maat voor een bed en boxspring is een boxspring 160×200. Deze maat bed is voor veel mensen prima, maar het is altijd goed om erover na te denken of dit de geschikte maat is voor jou. Als je maar een hele kleine slaapkamer hebt, is dit formaat misschien te groot en kun je beter gaan voor een boxspring 140×200 of 120×200. Wil je extra veel ruimte, dan is een boxspring van 180×200 of 200×200 cm ook een optie.
 

Laat je goed adviseren

 
Er zijn enorm veel opties wat boxsprings betreft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit heel veel verschillende merken, stoffen en kleuren. Extra opties voor de boxspring, zoals opbergruimte onder het bed, een tv-lift in het voetbord of een elektrisch verstelbaar bed. En misschien nog wel het belangrijkste: het matras van je boxspring. Het matras is het allerbelangrijkste voor je nachtrust en ook daarin zijn heel veel opties. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal, zoals koudschuim, traagschuim of pocketvering. Ook hebben matrassen verschillende comfortzones en hardheden.
 
Allemaal dingen waar je een keuze uit moet maken. Het is daarom prettig om een slaapspecialist mee te laten kijken, zodat hij of zij je advies kan geven over welke boxspring en matras het beste is voor jou. Ga daarom langs verschillende winkels en laat je uitgebreid informeren. Dat helpt bij het maken van een goede keuze.
 

Kijk of je kunt proefslapen

 
Sommige beddenwinkels bieden de optie om een tijdje proef te slapen op het matras. Soms kan dit voordat je het matras officieel koopt, maar vaak is het zo dat je het matras al koopt en het kunt omruilen binnen een bepaalde periode. Omdat het best lastig is om na een paar minuten op een boxspring liggen in de winkel te bepalen of het het juiste bed is, is dit een fijne optie. Mocht je er na een paar nachten slapen achterkomen dat je het bed toch niet fijn vindt slapen, dan kun je het in ieder geval omruilen. Kijk wel altijd goed wat precies de voorwaarden zijn van de winkel waar je de boxspring koopt, want soms zitten er addertjes onder het gras.
 

Wat denk jij? Is een boxspring iets voor jou? En welke maat ga jij kopen? Een boxspring 140×200, 160×200 of groter?

Boxspring%2B140x200%2Ben%2Bboxspring%2B160x200%2B1.jpg

 

Boxspring%2B140x200%2Ben%2Bboxspring%2B160x200%2B2.jpg