De beste en allermooiste tegels voor in je tuin

D

Wanneer je op zoek bent naar de juiste sierbestrating, tuintegels of siertegels voor in je tuin is dat een lastige keuze natuurlijk. Iedere tuin is anders en wat je wil uitstralen speelt ook mee. De manier waarop je je tuin of terras inricht met tegels en paden geeft een bepaalde uitstraling en bepaalt de structuur.

Tip: Op zoek naar sierbestrating? Ga naar Bestratingsmarkt.

Soorten tegels voor in je tuin

Allereerst heb je natuurlijk te maken met verschillende afmetingen, kleuren en combinaties. Dan moet je ook nog eens het materiaal van je tuintegels bepalen. Zo zijn er betonnen tuintegels, stenen tuintegels, natuursteen tuintegels of houten tuintegels op de markt. Belangrijk bij de keuze voor tuintegels is welke stijl je graag wil voor je tuin. Ga je voor een moderne uitstraling, een knusse tuin of een klassieke tuin? Natuurlijk heeft niet ieder van deze tuinsoorten altijd dezelfde elementen, maar vaak zijn er veel overeenkomsten, waardoor het een verzamelnaam is voor de stijl. Vaak heb je ook wel een beeld bij bijvoorbeeld een moderne tuin.

Moderne tuintegels

Voor bijvoorbeeld een moderne tuin kun je kijken naar grijze tuintegels, zoals de Excluton Grezzo tuintegel.Het voordeel van het gebruik van deze tegels in je tuin is dat je er direct nieuwerwets uitziet. Door grijze en grote tegels te gebruiken laat je de ruimte die je hebt groter lijken. En het ziet er ook gewoon een stuk strakker uit. Ook betontegels worden gebruikt om een moderne uitstraling te creëren. Betonnen tuintegels worden ook wel vaak gebruikt voor bijvoorbeeld een oprit. Het zijn namelijk sterke tegels die wel wat gewicht kunnen hebben. Wel zijn betonnen tuintegels niet ideaal bij regen door gladheid en daarnaast kan de kleur gaan vervagen.

Natuursteen tuintegels

Wanneer je voor een knusse, oftewel romantische, tuin wil gaan kies je eerder voor sfeervolle kleuren, veel beplanting en kleurrijke bloemen. Natuursteen tuintegels met een speels karakter passen hier bij, zoals de Flagstone Karistos.

Keramische tuintegels

Met keramische tuintegels kun je een klassieke tuin creëren. Het maakt de tuin netjes en geeft een dure indruk. Over duur gesproken: keramische tuintegels zijn wel prijziger dan bijvoorbeeld moderne tuintegels. Als je dit ervoor over hebt kan het je tuin erg goed doen. Keramische tuintegels zijn erg divers en kunnen zowel een ouderwetse als modern look geven. Het grote voordeel van keramische tuintegels is dat er een coating op zit, waardoor niet snel beschadigingen of krassen op zullen komen. Zo kun je ook gebruik maken van een hogedrukreiniger om je tuintegels schoon te spuiten, wat met betontegels niet aan te raden is.

Wat kosten tuintegels?

De prijzen van tuintegels en terrastegels verschillen nou eenmaal aardig. Het is ook net waar je van houdt, hoeveelheid stenen voor de grootte van je tuin en wat je budget is. De prijzen beginnen zo ongeveer bij €15 per m² voor betonnen tegels. Dit kan oplopen tot €35 per m² voor diezelfde tegels. Hierna kom je in een iets hogere prijscategorie, namelijk in die van de gebakken tuintegels. Deze kosten gemiddeld €25,- tot €45,- Dan heb je ook nog de houten tuintegels, deze beginnen bij €20,- per vierkante meter en lopen op tot ongeveer €65.

Natuursteen tuintegels horen ook nog in het rijtje thuis. Echter verschillen de prijzen met die van de houten tuintegels niet veel. Deze beginnen bij €30 en lopen ook op tot €65,-. Daarnaast heb je nog te maken met kosten voor bijvoorbeeld een stratenmaker, grind en voegzand. De kosten per stratenmaker verschillen. Via internet kun je verschillende offertewebsites bezoeken om een offerte aan te vragen voor een stratenmaker om zo te kijken en te vergelijken wie kan voldoen aan de eisen die je stelt.