Zomertijd, klustijd! 

Z

Een jaar hard werken zit er weer even op en wordt beloond met een lekkere vakantie. De ideale tijd om er even lekker tussenuit te gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om juist in je huis aan de slag te gaan! Je hebt nu namelijk de tijd om wat klussen op te pakken waar je normaal gesproken geen tijd voor zou hebben vanwege je drukke agenda. Lees hier welke klusjes ideaal zijn om even op te pakken in de zomervakantie! 

 

Zorg voor frisse ramen

Het wassen van je ramen en kozijnen kan een flinke klus zijn, maar als je er eenmaal klaar mee bent heb je een super resultaat. Schone ramen en kozijnen geven je huis een frisse uitstraling en het ziet er meteen uitnodigend uit. In de winter heeft veel vuil zich natuurlijk opgehoopt en de zomer is de ideale tijd om dit eens grondig aan te pakken. Op een zonnige dag is het helemaal niet erg om dit te moeten doen! Denk hierbij aan het zemen van je ramen, maar ook aan het aanpakken van de kozijnen. Een natte doek met een sopje is hier vaak al genoeg voor. Als je dan toch bezig bent, is het ook een slim idee om de dakgoot schoon te maken. Deze is in de herfst en de winter namelijk flink vervuild met dorre bladeren. Zorg dat je lekkages voorkomt en reinig je dakgoot op tijd!

Voorbereidingen voor de winter: de isolatie

Het is uiterst belangrijk dat je woning goed is geïsoleerd, want dit kan in de zomer de warmte afstoten en in de winter kan het de warmte juist vasthouden. Dit bespaart enorm veel stookkosten, omdat je de verwarming minder hoog hoeft te zetten. Een goede isolatie zorgt er daarnaast ook voor dat je huis langere tijd in een goede staat blijft. Je huis isoleren kan een lastige klus zijn om zelf te doen, dus dit kun je ook aan een klusser overlaten. Een klusser weet precies hoe hij het isoleren aan moet pakken en zo weet je zeker dat het goed gebeurd!

 

Vervang je CV-ketel

In de winter draait de CV-ketel natuurlijk overuren, dus het is niet gek als je er in de winter pas achter komt dat er iets mis is. De zomer is een goede tijd om je CV-ketel te vervangen, zodat je voor de koude wintermaanden helemaal klaar bent.