De voordelen van Douglas hout

D

Wat betreft tuinhout zijn er diverse soorten, waaronder Douglas hout. Dit hout is een veelgekozen houtsoort in Nederland. Maar wat maakt Douglas hout nu zo bijzonder? Wat zijn de voordelen? Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje in dit artikel.

Meer informatie over deze houtsoort

Allereerst zullen we beginnen met wat meer informatie over Douglas hout. Dit hout is afkomstig van de Douglasspar, een naaldhoutsoort. Deze sparren komen veelal voor in Noord-West Europa.

1. Duurzaam

Indien u tuinhout gebruikt, dan wilt u dit natuurlijk niet na een aantal jaar al moeten vervangen. Goede behandeling van het hout, met bijvoorbeeld een beits wil de levensduur al verlengen. Douglas hout heeft van zichzelf al een lange levensduur, namelijk zo’n 10 tot 15 jaar (onbehandeld). Dat maakt dit hout dus zeer duurzaam!

2. Veelzijdig

Douglas hout is zowel binnen als buiten toepasbaar. U kunt er een schutting van maken, het hout verwerken in uw overkapping of veranda, er een vlonder van maken en zelfs meubels maakt u eenvoudig met Douglas. Binnenshuis kunt u bijvoorbeeld denken aan lambrisering van Douglas hout.

3.Onbewerkt

Douglas hout is onbewerkt. Dat heeft het hout een mooie, natuurlijke uitstraling. In tegenstelling tot bewerkt hout. Daarnaast is het hout dus ook milieuvriendelijk. Doordat het hout niet is geïmpregneerd is het vrij van schadelijke stoffen.

4.Geschikt om te verven

Heeft houtkleur niet uw voorkeur? Heeft u bijvoorbeeld liever zwart of wit? Geen probleem. Douglas is namelijk prima te verven.

Douglas hout gebruiken

Gaat u dit hout gebruiken? Dan is het goed om te weten dat deze houtsoort voorgeboord moet worden. Het is namelijk te hard om te schroeven.