een konijn verzorgen is niet zo moeilijk als het lijkt

e

Veel mensen denken bij het kopen van een konijn dat het erg lastig is om het ook te kunnen verzorgen. Echter is dat niet zeker niet het geval! Dat is waarom we een kleine reminder hebben gemaakt waardoor je af en toe terug kan lezen hoe het konijn verzorgenprecies in z’n werk gaat!

Konijn verzorgen is makkelijker dan je denkt

Zoals eerder is gesteld, het is niet moeilijk om een dier te verzorgen. Allereerst moet je beginnen met het kopen of maken van een goed hok. Het hok moet daarbij wel aan een aantal dingen voldoen. Zo moet het hok natuurlijk genoeg ruimte hebben voor de dieren om te bewegen. Daarnaast moet het hok ook een goed dak hebben zodat de dieren kunnen schuilen. je wilt natuurlijk niet dat de dieren in de regen of in de volle zon zitten. Verder moet het hok een nachtverblijf hebben. Daar kunnen de dieren beschut slapen. Naast deze dingen, moet je goed nadenken over waar je het hok goed plaatst. Je moet het hok namelijk een beetje uit de wind zetten. Wanneer je dit niet doet kunnen de dieren het snel koud krijgen of ziek worden. Als laatste moet je er voor zorgen dat het hok goed dicht kan. Dit is in verband met eventuele roofdieren die er misschien bij zouden kunnen komen.

Konijn verzorgen bestaat ook uit de juiste voeding

Naast dat het belangrijk is dat het dier de juiste huisvesting heeft, is de voeding ook erg belangrijk. De voeding houdt namelijk het dier gezond en sterk. De voeding moet voor een groot gedeelte bestaan uit vers hooi. De konijnen moeten hier ook altijd bij kunnen. Verder is het verstandig om de dieren verse wilgentakken te geven. Om deze voeding nog verder aan te vullen is het goed om de dieren ook conditiekorrels te geven.