Elektrische kachel is het alternatief voor de traditionele haard

E

Een traditionele open haard kost veel tijd om goed bij te kunnen houden. Je moet ervoor zorgen dat de luchtafvoer goed is, gecombineerd met de lucht toevoer. Ook levert het enig zins brandgevaar op. Je bent immers met vuur bezig. Verder moet je ook elke keer in de gaten houden dat er voldoende hout is om op het vuur te gooien. Kortom, een open haard hebben is een hoop werk om echt goed bij te houden. Gelukkig is er een alternatief voor de traditionele open haard, genaamd de elektrische haard! In dit artikel lees je waarom deze haard zo’n goed alternatief is voor de traditionele haard!

Een elektrische haard heeft bijna geen onderhoud nodig

Wat mensen, meestal, het vervelendste vinden aan een traditionele open haard, is dat er veel werk aan zit. De meeste willen dan wel de uitstraling en de warmte en sfeer van een haard, maar willen niet alle moeite ervoor doen. De elektrische variant is wat dat betreft een ideaal alternatief. De elektrische variant heeft namelijk het zogenaamde plug-n-play systeem. Dit systeem zorgt er voor dat de haard alleen maar in het stopcontact gestoken hoeft te werken, waarna deze dan ook meteen werkt. Verder hoef je helemaal niks aan de haard te onderhouden, naast dat je soms wat water bij moet vullen.

Dit is hoe de elektrische haard werkt

De werking van de elektrische variant is voor veel mensen nogal een raadsel. Echter is de werking vrij eenvoudig. Dit is dan ook hoe de haard werkt. Allereerst wordt er in de gesloten ruimte een mist op basis van water gevormd. Deze mist dient dan vervolgens als projectie oppervlakte voor de 3D lazers. Deze 3D lazers treden dan ook werking wanneer de mist gemaakt is. De projectie zullen dan vlammen zijn. Dit wordt dan ook op zo’n manier gedaan dat de vlammen rondom levensecht tonen.