Keramisch parket, een houten vloer zonder zorgen

K

Iedereen droomt van een stijlvolle houten vloer in de woonkamer of eetkamer. Helaas zijn er ook enkele nadelen verbonden aan hout. Want parket is erg gevoelig voor vlekken. Bovendien moet de luchtvochtigheid op peil zijn om barsten te voorkomen. Kortom: een parketvloer is niet bepaald gebruiksvriendelijk.

Gelukkig is er een oplossing: keramisch parket.

Wat is keramisch parket eigenlijk?

Keramisch parket zijn simpelweg houtlook tegels. Het zijn stenen vloerdelen die eruit zien als hout. De modernste soorten kan je nauwelijks onderscheiden van echt parket – onder meer door een speciaal reliëf in het oppervlak.

De voordelen

Waarom zou je kiezen voor keramisch parket in plaats van eik, bamboe of een andere houtsoort? Simpel; dit materiaal biedt allerlei voordelen:

  • Keramisch parket is heel onderhoudsvriendelijk. Heb je een drankje gemorst? Dan is dit makkelijk te verwijderen – iets dat bij een echte parketvloer onbegonnen werk is. Daarom zijn deze houtlook tegels ook bruikbaar in de keuken.
  • De tegels behouden hun vorm. Uitzetten en krimpen gebeurt niet. Hierdoor kan je keramisch parket zelfs in vochtige ruimtes als badkamers plaatsen.
  • Houtlook tegels zijn kleurvast. Waar parket vaak verkleurt door er veel over te lopen of onder invloed van zonlicht, behouden deze keramische tegels hun kleur.

Houtlook tegels in alle vormen, formaten en kleuren

Deze vloerbekleding is verkrijgbaar in alle mogelijke afmetingen, vormen en tinten. Zoek je een klassieke langwerpige plank? Of een keramisch visgraat parket? Alles kan. Licht of donker, groot of klein: er is voor ieder wat wils.

Past overal

Zoals eerder al gezegd, mag je deze houtlook tegels zonder problemen gebruiken in de keuken of badkamer. Niet alleen op de vloer. Keramisch parket is ook erg mooi als muurbekleding in een douche. Of als spatwand in de keuken. 

Er bestaan zelfs speciale tegels met een houtlook voor buiten. Die geven jouw terras een natuurlijke uitstraling, zonder in te boeten op onderhoudscomfort.