Verbouwen? Afvalcontainer huren

V

Heb je binnenkort een verbouwing van je woning of tuin gepland? Je zult dan versteld staan van de hoeveelheid afval dat je daarbij produceert. Het is verstandig om hier alvast rekening mee te houden. Je kunt ervoor kiezen om zelf je afval weg te brengen met een auto en aanhangwagen. Vergis je echter niet. Dit kost veel tijd en moeite, die je misschien beter kunt besteden aan je verbouwing. Kies daarom voor een veilige, gebruiksvriendelijke én voordelige oplossing en besluit om een afvalcontainer te huren.

Voordelen van een afvalcontainer huren

Een afvalcontainer huren heeft een aantal grote voordelen. Je kunt je afvalcontainer vullen op de momenten dat het jou uitkomt. Als je in een drukke woonwijk woont waar parkeerplaatsen vaak allemaal bezet zijn, is het zelf vervoeren van afval extra lastig. Je zult net zien dat op de momenten dat jij en je vrienden druk bezig zijn, alle plekken bezet zijn. Door een afvalcontainer te huren heb je daar geen last van. De leverancier komt je afvalcontainer brengen en weer ophalen.

Welke afvalcontainer huren?

Het is verstandig om van tevoren te bepalen welk volume je afvalcontainer moet hebben. Een afvalcontainer huren kan in uiteenlopende maten. Is de hoeveelheid afval beperkt, dan ben je met een container van 3 m3 of 4 m3 vaak al goed geholpen. Voor de meeste verbouwingen blijkt een container met een volume van 6 m3 meer dan voldoende te zijn. Er zijn echter ook containers met een inhoud van 10 m3, 15 m3 en zelfs 40 m3. Je kunt altijd bellen met de leverancier om samen te bepalen met welk volume je het best geholpen bent. Voor jou is een verbouwing immers iets dat je niet elke week doet. De leverancier kunnen op basis van ervaring een zeer goede inschatting maken. Ook is het belangrijk om te weten wat de oorsprong en aard van het afval is. Je kunt ook containers huren voor tuinafval, puin, sloopafval of restafval.

Ontheffing afvalcontainer

Als je een afvalcontainer gaat huren, is het verstandig vooraf uit te zoeken of je voor het plaatsen ervan op de openbare weg een ontheffing nodig hebt. Zo maar plaatsen kan je een boete opleveren.

De wetgeving verschilt per gemeente. Deze informatie kun je vinden op de website van het gemeentehuis van jouw woonplaats.