Houten jaloezieën: zo veel smaken, zo veel kleuren

H

Raamdecoratie, de naam zegt het al, is tegenwoordig meer dan alleen bescherming tegen felle zon en ongewenste inkijk. De uitstraling is ook belangrijk en bepalend voor de sfeer in huis. Naast de vloer en de kleur van de wanden vormt raamdecoratie de basis van je interieur. Met houten jaloezieën geef je een ruimte direct een warme sfeer en een luxe uitstraling. Er zijn houten jaloezieën voor elke smaak en stijl prachtige kleuren in panelen en ladderband. Op maatgemaakt jaloezieën kun je eenvoudig zelf meten en monteren en zo bespaar je geld zonder in te leveren op kwaliteit.

Praktische voordelen van houten jaloezieën 

Hout is een natuurlijk, sterk en duurzaam materiaal. Omdat houten jaloezieën antistatisch zijn en nauwelijks vuil aantrekken kun je ze eenvoudig reinigen. Ze zijn lichter dan je denkt en je hangt ze eenvoudig zelf. Het felle zonlicht wordt aangenaam gefilterd en je bepaalt zelf hoe hoog ze hangen en hoever je ze wilt kantelen. Helemaal dicht geven houten jaloezieën optimale privacy en zijn ze isolerend in warmte en geluid. Je hebt keuze uit handmatige bediening of elektrisch bedienbare houten jaloezieën. Dit kan via een afstandsbediening of via je smartphone in combinatie met een Somfy Tahoma Box.

Smaakvolle tinten in elke stijl
Er is een uitgebreid aanbod van houten jaloezieën met subtiele natuurlijke tinten die in elke stijl passen. Voorbeelden zijn Limestone, Dune en Cloud. Hierbij kun je ladderband met chique visgraatmotief kiezen in een bijpassende tint. Heb je juist een modern zwart-wit interieur, dan staan deze neutrale tinten natuurlijk ook tot je beschikking. Je kunt met contrast in lamellen en ladderband een extra statement maken. Wit staat ook fris in een landelijk of Scandinavisch interieur. Grijs- en zwart tinten passen uitstekend in een industriële stijl, maar je kunt ook kiezen voor structuur in je houten jaloezieën voor extra effect. Kijk maar eens bij de rustiek collectie met namen als Ash, Black Coffee of Fossil. Ben je meer van de warme houttinten, kies dan bijvoorbeeld Golden Oak, Red Mahoni of Walnut. 

Eerst een kleurstaal
De laatste trends op interieurgebied worden bij Creon vertaald in bijpassende houten jaloezieën  en andere raamdecoratie. Een kleurenschema van het totale aanbod zie je op de website. Je kunt altijd eerst een kleurstaal aanvragen als je nog twijfelt.