Nieuwe vloer? Plavuizen laten verwijderen?

N

Plavuizen verwijderen

Je wilt toch eens een keer van die plavuizen op de vloer af, zo´n tegelvloer is eigenlijk niks voor jou. Maar ja, hoe krijg je dat weg zonder problemen en een heleboel rommel? Je kunt het natuurlijk altijd zelf proberen te doen maar neem maar van mij aan dat vloertegels verwijderen niet altijd een eenvoudige klus is. Vaak zijn de plavuizen gelijmd of in cement gelegd. Bij gelijmde plavuizen gaat het verwijderen iets makkelijker dan het verwijderen van de tegels die in cement mortel liggen.

Om alles snel en netjes te laten verlopen kun je het beste een sloopbedrijf inschakelen die hier ervaring mee heeft en er tevens het juiste gereedschap ervoor in huis heeft.

Plavuizen verwijderen vloerverwarming

Als er onder de plavuizen vloer vloerverwarming aanwezig is kunnen de plavuizen uiteraard ook gewoon worden verwijderd. Bij gelijmde vloertegels is dit vaak geen probleem en zal de vloerverwarming zeker niet beschadigen. Wanneer de plavuizen echter in cement zijn gelegd is de kans op een lek in de vloerverwarming iets groter. Dit ligt eraan welke soort cement er destijds is gebruikt, hoe diep de vloerverwarming ligt en de staat van de betonvloer eronder.

Prijs plavuizen verwijderen

De prijs voor het verwijderen van plavuizen of ook wel vloertegels ligt tussen de 10,00 en 15,00 euro per vierkante meter. Daarnaast komt er nog een bedrag van ongeveer 100 – 150 euro bij voor het plaatsen van een container en de daarmee gepaard gaande stortkosten voor het afval. De voorrijkosten en materiaalkosten zitten al in bovenstaande meegerekend.

Offerte aanvragen tegelvloer verwijderen?

Wilt u weten wat het verwijderen van de vloertegels in uw geval precies gaat kosten? U kunt hier een offerte aanvragen bij een gespecialiseerd en goedkoop sloopbedrijf dat inmiddels al heel veel vierkante meters vloertegels heeft verwijderd door het hele land.