Waarom je zou moeten werken in de bouw

W

Waarom zou je, als je in Bergen op Zoom woont, aan de slag gaan in de bouw? Heel simpel: omdat de bouw in Noord-Brabant en het aangrenzende Zeeland veelzijdiger en dynamischer is dan je zou verwachten. Momenteel zijn er veel vacatures Bergen op Zoom. En dat is eigenlijk best opmerkelijk als je bedenkt hoeveel voordelen de bouw heeft.

Uiteenlopende soorten banen in de bouw

Een voordeel van de bouw is de grote afwisseling qua soorten werk. Zowel voor hogeropgeleiden als lageropgeleiden zijn er uiteenlopende vacatures Bergen op Zoom beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan stukadoors, architecten, uitvoerders, voormannen, elektromonteurs, teamleiders, timmermannen, betonvlechters of kraanmachinist. In en rond Bergen op Zoom is altijd wel een baan in de bouw te vinden die past bij jouw opleiding of expertise.

Goede arbeidsvoorwaarden qua salaris en vakantiedagen

De arbeidsvoorwaarden in de bouw zijn uitstekend. In de bouw valt goed geld te verdienen en heb je relatief veel vakantiedagen. Met name voor experts in hun vakgebied is er werk in overvloed, dat goed betaald wordt vanwege het gebrek aan personeel in de bouw. Qua vrije dagen heb je naast de bouwvak ook de garantie op vorstverlet – die vergoed wordt, en aanvullende vakantiedagen bij overwerken. Goede arbeidsvoorwaarden dus!

Een echt sociaal beroep

Een van de grote pluspunten van werken in de bouw is dat je vaak in teams werkt en veel contacten opdoet. De bouw is een sociale arbeidssector. Je hoeft vaak niet alleen te werken, maar doet veel contacten op met mede-bouwvakkers, of je komt veel bij allerlei soorten mensen thuis om klussen uit te voeren. Afwisselend, sociaal en onderhouden werk dus!

Goed voor de gezondheid

Anders dan wel eens beweerd wordt, is de bouw een sector die over het algemeen goed is voor de gezondheid. In de bouw werk je veel buiten en ben je ook veel lichamelijk in beweging. Je pakt flink wat zonlicht mee. En is het een keer slecht weer, dan is er geen man overboord want dan wordt er gewoon gescholen in de schaftkeet. Doordat je ruimschoots beweging krijgt in de bouw, is sporten in de avonduren of in het weekend ook niet meer nodig. Je hebt jouw lichaamsbeweging immers al in ruime mate gehad. Gratis en voor niets, sterker nog: goed betaalde beweging!

Altijd werk genoeg in de bouw

Een belangrijk voordeel van de bouw is dat er altijd werk in overvloed is. De bouwsector is de afgelopen enorm aangetrokken en bloeit volop. In de bouw zijn tal van vacatures Bergen op Zoom beschikbaar in alle soorten bouwsectoren. Ook als er in specifieke bouwsectoren onverhoopt wat minder werk is, kun eenvoudig terecht in verwante bouwsectoren of je betaald laten omscholen. Kortom, de bouw biedt mogelijkheden in overvloed voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige, goed betaalde, sociale en afwisselend baan. Solliciteer vandaag nog naar jouw favoriete functie of begin een betaalde opleiding in de bouw mét baangarantie!