Luxe positie voor bouwbedrijven

L

Zoals je wellicht wel in de gaten hebt, draait de economie op dit moment op volle toeren. Zo daalt de werkloosheid de laatste jaren continue en hebben mensen steeds meer financiële ruimte om leuke dingen te doen. Ook zie je dat er steeds meer huizen worden gebouwd, of dat mensen er nu voor kiezen om hun huis te verbouwen. Ook dit is doordat mensen nu meer vertrouwen hebben in de economie en daardoor durven te investeren. Daarnaast is de rente op leningen op dit moment historisch laag wat er voor zorgt dat mensen sneller een lening af zullen sluiten om een woning of verbouwing te kunnen financieren. Dit heeft vervolgens weer grote gevolgen voor de bouwsector. De vraag stijgt namelijk snel en daardoor is er vaak een tekort aan bouwvakkers.

Te kort aan bouwvakkers

Wil jij bijvoorbeeld een badkamer renovatie in Eindhoven laten uitvoeren? Dan zal je vast gemerkt hebben dat het niet gemakkelijk is om aan een loodgieter te komen. Of dan zal je gemerkt hebben dat veel loodgieters een enorm lange wachttijd hebben voordat ze bij je aan de gang kunnen. Dit komt omdat de vraag naar klussers op dit moment groter is dan het aanbod en dit zorgt voor een luxe positie voor bouwbedrijven. Zij hebben namelijk werk in overvloed en kunnen daarnaast meer vragen voor hun werkzaamheden omdat er een te kort is.

Moeilijk om aan personeel te komen

Het nadeel wat geldt voor de bouwbedrijven is dat het erg moeilijk is om personeel te werven. Door de grote vraag van werk hebben bedrijven meer werknemers nodig. Dit is echter een probleem waar de bedrijven tegenaan lopen in deze over het algemeen voor hen prettige situatie. Wanneer je kijkt op enkele vacaturesites, zoals Jobbird, dan zal je ook zien dat er ongekend veel vacatures zijn om te werken in de bouw.