Wat doet een glaszetter precies?

W

Functies van een glaszetter

Een glaszetter is, simpel gezegd, iemand die met alle werkzaamheden bezig is bij het monteren van glas in kozijnen en ramen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwbouw en verbouwingen van woningen en kantoren. Bij nieuwbouw is het makkelijker om glas effectief in ramen te plaatsen, aangezien het betreffende glas dan wordt geplaatst voor de afwerkingen van het binnen raam te werk gaan. Het glas kan worden geplaatst van buiten en van binnen af, waarbij het vaak voorkomt dat het glas van buitenaf naar de juiste verdieping wordt gebracht.

Bij vervangingen van ramen moet eerst het voorgaande glas van een ruit worden verwijderd. Hierbij kan een glaszuiger worden gebruikt en moet oude kit worden verwijderd uit de sponningen, wat een specifieke arbeid is. Glaszetter Helmond of andere regionale glaszetters hebben de benodigde apparatuur en expertise om alle raamproblemen op te lossen.

Tijd van vervanging

Allereerst, het is altijd slim om uw ramen te vervanging indien de kozijnen of het glas van de ramen zelf beschadigd zijn. De kans is groot dat de ramen dan slechter isoleren en functioneren, waarbij een vervanging van het raam kosten kunnen besparen. Hetzelfde geldt wanneer er slechts een enkel glas wordt gebruikt voor uw raam. Dit isoleert tegenwoordig, vergeleken met andere opties, zo slecht dat u altijd uw geld terugverdiend door dubbel glas te plaatsen. Dit maakt het ook moeilijker voor inbrekers om uw ramen in te slaan, aangezien het veel steviger is.

Type glas

Indien de keuze wordt gemaakt om ramen te vervangen, kan het moeilijk zijn om te bepalen welk glas u in uw ramen verwerkt wilt hebben. Vandaar dat hieronder de vijf bekendste glassoorten, op volgorde van weinig naar veel isolatie, in een lijst zijn geplaatst.

1.      Enkelglas

Dit is glas wat niet isoleert en slechts gebruikt wordt om naar buiten te kijken.

2.      Dubbelglas

De spouw isoleert tussen twee glaslagen in en vormt hiermee een upgrade van enkelglas ramen.

3.      HR glas

Dit glas is simpel gezegd een glassoort met een dunne laag metaal dat is verwerkt op het glas. Deze coating zorgt ervoor dat warmte wordt gereflecteerd om zo warmte in een woning te behouden.

4.      HR+ glas

Dit is een verdere uitbreiding op HR glas, waarbij de ruimte tussen de glasplaten wordt gevuld met Argon, wat warmte weer slechter doorlaat vergeleken met lucht.

5.      HR++ glas

De afstand tussen de twee glasplaten is bij dit glas exact 15 mm.

6.      Driedubbel glas

Dit is de meest isolerende glassoort waarbij drie glasplaten worden gebruikt, samen met een metalen coating en argonvulling.