Het maken van een vacature

H

Hoe maak ik mijn vacature aantrekkelijk?

Een belangrijk aspect waarop je moet letten bij het maken van een vacature is de aantrekkelijkheid. In welke mate wordt de aandacht van kandidaten gepakt en hoe wordt deze aandacht behouden? Hieronder zijn enkele tips gegeven bij het schrijven van de vacature.

1.      Lengte vacature

Een vacature moet niet te lang zijn. De nodige informatie moet er kort en krachtig instaan, waardoor het niet voelt alsof er een dikke lap tekst moet worden gelezen. Een potentiele kandidaat kan op het internet veel vacatures vinden en, om hier niet te lang over te doen, zal lezen over de onnodige zaken. Oftewel, een kortere vacature wordt tenminste gelezen! Alle fijne zaken worden toch besproken gedurende het sollicitatiegesprek.

2.      Presentatie bedrijf

Een korte bedrijfsbeschrijving maakt een belangrijk deel uit van de vacature. Waarvoor staat jouw bedrijf en wat is de cultuur van het bedrijf? Welke doelen heeft het bedrijf? Zorg dat de opmaak van de vacature past bij jouw bedrijf. Denk hierbij aan kleurgebruik, lettertypen en manier van schrijven (formeel / informeel).

3.      Functieomschrijving     

Dit is het belangrijkste deel van de vacature. Welke taken moeten worden uitgevoerd in de betreffende functie en welke minimale vereisten zitten er vast aan de functie? Indien deze duidelijk en kort zijn beschreven, kan een mogelijk kandidaat beter beoordelen of het bedrijf interessant is voor hem of haar en worden nutteloze sollicitatiegesprekken voorkomen.

Verspreiden van vacatures

Vacatures kunnen op veel manieren worden verspreid. Tegenwoordig zijn media zoals LinkedIn, Facebook en vacature websites zoals vacatures veldhoven erg bekend. Uiteraard kun je ook kiezen voor een uitbesteding middels bijvoorbeeld YoungCapital. Zij zullen dan voor jou de perfecte kandidaat zoeken.

Dit kan wel prijzig zijn. Vaak ligt hier qua kosten een percentage van het loon van de werknemer aan vast, wat bij duurdere functies een redelijke som geld kan zijn. Hoewel, uw bedrijf is geheel afhankelijk van uw werknemers, dus misschien is het wel slim om er alles voor te doen om de perfecte werknemers te vinden.