Wat is nu echt het leukste houten speeltoestel?

W

Je hoeft zeker niet altijd weg te gaan om je kinderen een leuke tijd te kunnen bezorgen. Sterker nog, veel kinderen geven er de voorkeur aan wanneer ze gewoon lekker kunnen spelen in hun eigen huis of tuin. Dit valt vandaag de dag ook zonder al teveel problemen te realiseren. Het is namelijk zo dat je er voor kan kiezen om een houten speeltoestel te kopen. Heel wat verschillende speeltoestellen zijn door de jaren heen in hout vervaardigd. Het gaat hierbij niet alleen om een schommel, maar ook om bijvoorbeeld een zandbak en zelfs complete speelhuisjes. Welke van deze verschillende opties is nu precies het leukst om in je tuin te integreren? Wij zochten het voor je uit en hebben onze bevindingen in dit artikel neergepend.

Met een schommel doe je nooit iets fout

Wanneer we het hebben over een houten speeltoestel moeten we uiteraard speciale aandacht besteden aan de schommel. Voor veel kinderen is dit veruit één van de leukste speeltoestellen op de markt die ze absoluut in hun tuin willen hebben staan. Het leuke van een schommel is niet alleen dat de kinderen het fijn vinden, zelfs volwassenen nemen er graag even op plaats. Dit zet ook het laatste voordeel extra in de verf. Een houten schommel is namelijk niet alleen iets wat jonge kinderen fijn vinden, ze zullen er ook op latere leeftijd nog best regelmatig gebruik van maken. Omwille van al deze voordelen en het feit dat een schommel van hout perfect gepersonaliseerd kan worden met een likje verf is dit alvast een speeltoestel welke voor in elke kindvriendelijke tuin het overwegen meer dan waard is.

Een leuk speelhuisje uit hout

Ook de moeite waard om even te bekijken wanneer je op zoek bent naar een houten speeltoestel om in de tuin te plaatsen is natuurlijk een houten speelhuisje. Een eigen huisje vinden kinderen eigenlijk altijd wel leuk. Ze zorgt voor een gevoel van privacy welke kinderen best wel weten te waarderen. Bovendien is het zo dat speelhuisjes van hout steeds verkrijgbaar zijn in tal van verschillende uitvoeringen. Je maakt ze dan ook zo groot, zo speels en zo uitgebreid als je zelf wil. Keerzijde van de medaille? Ondanks het feit dat een houten speeltoestel helemaal niet duur hoeft te zijn ligt de prijs voor een kwalitatief speelhuisje in de praktijk best vrij hoog. Een alternatief kan dan een speelhuis van plastic zijn, maar deze zijn uiteraard veel minder kwalitatief en duurzaam.

Welke andere mogelijkheden bestaan er nog?

Het spreekt voor zich dat een houten speeltoestel nog in veel meer andere vormen ook verkrijgbaar is. Je kan dan ook zeker niet alleen maar kiezen voor een schommel of voor een leuk speelhuisje. Andere opties waarover je beschikt zijn dan ook bijvoorbeeld:

 

  • Een glijbaan welke is gemaakt van hout;
  • Een houten zandbak;
  • Een klimmuur van hout;
  • Een compleet houten speeltoestel dat bestaat uit verschillende onderdelen;

 

In het bijzonder deze laatste optie is tegenwoordig erg populair. Veel ouders vinden het dan ook belangrijk dat hun kind een beetje afwisseling heeft tijdens het spelen. Dat is perfect realiseerbaar met een houten speeltoestel dat bestaat uit verschillende onderdelen. Ondanks het feit dat deze iets duurder is in aankoop krijgt je kind er ongelofelijk veel plezier voor in de plaats. Ook deze optie is dan ook het overwegen absoluut meer dan waard! Voor een ruim aanbod houten speeltoestellen is Wickey.nl een absolute aanrader.