De Voordelen Van Een Twijfelaar Boxspring

D

Een twijfelaar bed is eigenlijk een anderhalf persoonsbed. Het zit qua formaat tussen een eenpersoons- en tweepersoons bed in en kan zowel geschikt zijn voor een als twee personen. In deze blog vertellen we je wat de voordelen van een twijfelaar boxspring zijn, zodat jij kunt bepalen of dit het soort bed is dat jij wilt aanschaffen.

 

Een complete slaapkamer met een twijfelaar boxspring

 

Omdat twijfelaar boxsprings wat kleiner zijn dan een normaal formaat tweepersoonsbed zijn ze ook vaak iets goedkoper. Daardoor hou je geld over om de rest van je slaapkamer in te richten. Bijvoorbeeld door er direct een set nachtkastjes (vaak kun je bijpassende nachtkastjes bij je boxspring kopen) of een mooie kledingkast bij te kopen. Boxsprings zijn te verkrijgen in vele prijsklassen, dus ook met een kleiner budget is het mogelijk om een complete slaapkamer aan te schaffen!

 

Wat is een twijfelaar boxspring eigenlijk?

 

De naam twijfelaar komt van het twijfelen tussen de keuze tussen een eenpersoons- en tweepersoons bed. De meeste twijfelaars hebben een formaat van 120 of 140 cm breed. Een normaal formaat voor een eenpersoonsbed is 80 of 90 cm breed, terwijl tweepersoonsbedden meestal 160 of 180 cm breed zijn. Een boxspring is een soort bed. Een boxspring bestaat uit een beklede box met hierin een frame met poten en vering. Deze box is eigenlijk de boxspring. Hier bovenop ligt een matras en soms nog een matrastopper. Daarnaast heeft een boxspring vaak een hoofdbord en soms nog een voetbord. Een twijfelaar boxspring is dus een boxspring bed in een twijfelaar formaat.

 

Ideaal voor kleine slaapkamers

 

Een twijfelaar boxspring is ideaal voor als je niet zoveel ruimte hebt, maar wel de luxe van een boxspring wilt ervaren. Als je met twee personen in een twijfelaar slaapt, heb je wel iets minder ruimte, maar een formaat van bijvoorbeeld 140×200 cm kan nog steeds hartstikke prima zijn. Probeer gewoon eens uit hoe je het vindt liggen, met twee personen in een bed van dat formaat. Dan merk je vanzelf of het iets voor jullie is.

 

Lekker luxe slapen in je eentje

 

Als je alleen slaapt kan een twijfelaar boxspring ook perfect zijn. Je hebt in een twijfelaar een flink stuk meer ruimte dan in een eenpersoonsbed, maar je hebt ook niet meteen een gigantisch bed in je slaapkamer staan. Je kunt er simpelweg ontzettend comfortabel in slapen in je eentje. Twijfelaar boxsprings zijn ook ideaal voor studentenkamers of tienerkamers. Je hebt het comfort van een tweepersoonsbed, maar er is niet zoveel ruimte nodig. Het is ook heel handig als er een keer een vriend of vriendin blijft slapen, want dan kun je gemakkelijk met z’n tweeën in het bed slapen.

 

Wanneer is een twijfelaar boxspring geen goede keuze?

 

Een twijfelaar boxspring is geen goede keuze als je een enorme slaapkamer hebt met heel veel ruimte. Als je in dat geval kiest voor een kleiner tweepersoonsbed zal het bed echt wegvallen in de ruimte en dat staat niet zo mooi. Een twijfelaar is ook geen goede keuze als je met twee personen in het bed slaapt en jullie allebei wat groter zijn of niet graag dicht bij elkaar slapen. In dat geval kun je beter kiezen voor een groter formaat tweepersoonsbed van bijvoorbeeld 160 of 180 cm breed.

 

 

Hopelijk hebben we je laten zien wat de voor- en nadelen van een twijfelaar zijn. Wat ga jij kiezen voor je complete slaapkamer verbouwing? Wordt het een twijfelaar of twijfel je nog?