Het belang van goede werkkleding

H

Goede werkkleding is een must. Het maakt niet uit of je een particulier bent die bedreven is in het doe-het-zelven, of een bedrijf runt waarvan de medewerkers veelal buiten werken of industriƫle arbeid verrichten. Professionele kleding moet tegen een stootje kunnen, bescherming bieden tegen de invloeden van arbeid en weersomstandigheden en de drager voorzien van gebruiksgemak en comfort. Voor bedrijfsmatige toepassingen geldt bovendien een wettelijke verplichting om werknemers uit te rusten met adequaat beschermende kleding op grond van wet en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden. Een investering in goede werkkleding betaalt zich altijd terug.

 

 

Vele soorten werkkleding

Wat je nodig hebt aan professionele kleding en toebehoren hangt af van de aard van de arbeidsomstandigheden. Een chemisch laborant zal andere eisen aan zijn werkkleding stellen dan een stratenmaker of metselaar. In welke branche je ook werkzaam bent, wat je draagt moet van de hoogste kwaliteit zijn. Alleen dan kan je beschermende kleding ook doen wat het hoort te doen en kun je jouw arbeid op veilige en comfortabele manier verrichten. Proforta is leverancier van werkbroeken, werkjassen, overalls en alle mogelijke toebehoren om je werk zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Naast kleding leveren wij ook werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen die in veel branches verplicht zijn.

 

 

Betrouwbare kwaliteit

Proforta levert professionele werkkleding die jouw eigen kleding beschermt tijdens het werken. Daarnaast vind je in ons assortiment ook onderkleding die als vervanging van je eigen kleding dient. Het maakt niet uit of je beschermende kleding zoekt om je te beschermen tegen weersomstandigheden of invloed van bijvoorbeeld chemicaliƫn. Voor elke branche hebben wij een compleet en passend aanbod. De wetgever stelt hoge eisen aan beschermende kleding en heeft die eisen vastgelegd per branche. Proforta levert uitsluitend professionele kleding, schoenen en beschermingsmiddelen die voldoen aan de internationale en erkende norm EN ISO 13688. Voor specialistische werkzaamheden bestaan naast deze strenge norm ook andere normeringen. Je kunt hierbij denken aan beschermende kleding speciaal voor mensen die in aanraking kunnen komen met veel water, zeer lage temperaturen of open vuur. Professionele werkkleding voldoet aan alle strenge wettelijke vereisten.