ICT-trends van 2018

I

Technologie en software is tegenwoordig voor elk bedrijf belangrijk. Of een bedrijf nou wel of niet online operationeel is, maakt niet meer uit. Er wordt verwacht dat elk bedrijf wel een website heeft op het internet, uitgebreid of niet. Middels vele softwaresystemen kunnen processen worden geoptimaliseerd, kosten worden bespaard en klanten beter worden beholpen. Het is dus belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige trends in de ICT en hoe jij hier ook gebruik van kunt maken, zodat je niet achter loopt op de rest!

Relevante trends in de ICT

1.      Transformatie van werkplek

Tegenwoordig doen veel afspraken zich nog voort op kantoor, in een vergaderruimte waarbij een tijd en ruimte is afgesproken. Een digitale samenwerking is daar in tegen niet afhankelijk van plaats en tijd en bespaart hiermee kosten en tijd. Het valt dus op dat samenwerkingen die slechts online en digitaal tot stand zijn gekomen en worden onderhouden, steeds populairder worden.

2.      Koppeling tussen robotisering en kunstmatige intelligentie

Steeds meer bedrijven hebben van doen met zeer grote hoeveelheden data en het management van deze data. Het kan moeilijk zijn om de data veilig te houden, geordend te houden en zo effectief mogelijk te gebruiken. Middels toekomstige applicaties die theoretisch mogelijk zijn, kunnen Artificial Intelligences worden gebruikt om zo optimaal mogelijk deze data te bewerken en te verwerken.

3.      Adaptieve beveiliging tegen mogelijke inbraken

Technologie gaat vooruit op een tempo wat nog nooit eerder is gezien. Zo komen er dus ook steeds meer mogelijkheden voor hackers om in te breken in systemen, wat inhoudt dat de beveiliging zeer adaptief moet zijn tegen deze aanvallen. Steeds meer processen verlopen online, steeds meer apparaten worden verbonden met het internet binnen een bedrijf en het aantal software en hardware binnen een bedrijf stijgt gemiddeld per jaar. Eventueel dat in de toekomst geautomatiseerde systemen hier tegenin kunnen gaan, maar voor nu is het zeker iets om steeds beter mee op te letten. De gevolgen van een ingebroken database kunnen immens zijn voor bedrijven. Eventueel dat een IT bedrijf Eindhoven hier meer uitleg over kan geven en u beter kan beveiligen tegen aanvallen.