Industrial silencers zijn essentieel in de industrie

I

Wanneer men denkt aan grote industrie hallen en zware industrie, dan denkt men ook al snel aan lawaai. Met name heel veel lawaai en gehoorschade. Dit is geen onterechte associatie. Het is natuurlijk zo dat verschillende dingen veel lawaai maken in de fabriekshallen. Zo heb je bijvoorbeeld de verschillende machines die op volle toeren draaien. Deze leveren allemaal veel lawaai op. Daarnaast zijn er ook de verschillende ventilatie en luchtuitlaten die lawaai opleveren. Deze kunnen voor veel schade zorgen en daarom is het belangrijk om goede industrial silencers te installeren! In dit artikel lees je dan ook waarom deze dempers zo belangrijk zijn.

Industrial silencers zijn het investeren waard

Het is natuurlijk zo dat de verschillende dempers een investering zijn. Ze kunnen wat geld kosten, maar zijn uiteindelijk alleen maar voordelig. Zo zijn er verschillende aspecten die ervoor zorgen dat de dempers een goede investering zijn. Allereerst zorgen ze ervoor dat de werkomgeving een stuk veiliger maakt. De verschillende ventilatie en luchtuitlaten kunnen namelijk een flink lawaai maken. Deze lawaai kan soms oplopen tot wel 160 dB. Zoals men weet is dit enorm schadelijk voor het gehoor. De dempers die op de ventilatie etc worden gemonteerd, zorgen ervoor dat het niveau terug worden gedrongen. Het geluidsniveau is dan nog maar 90 dB.

Industrial silencers kunnen overal op gemonteerd worden

Het is natuurlijk zo dat de ventilatie en luchtuitlaten in verschillende vormen en maten voorkomen. Daarom is het mogelijk om de dempers in verschillende afmetingen te krijgen! Dit zorgt ervoor dat er altijd wel een demper is die past op de desbetreffende uitlaat. Natuurlijk kan het dan ook nog voor komen dat het een afwijkende afmeting heeft. Wanneer hier geen goede demper voor is, dan kan deze op maat gemaakt worden. Er is dus altijd wel een demper die gemonteerd kan worden.